Månen

Idag, precis som alla andra onsdagar, stod jag och väntade på bussen i cirka 20 minuter efter kören. Med hörlurarna i öronen och musiken på högsta volym försökte jag hålla mig lugn, inte stressa upp mig över att det är kallt, att jag vill hem, somna och vakna upp till en ny dag. En dag utan ångest och tårar. En dag där jag kan le, verkligen från hjärtat. Jag man kan ju drömma i alla fall.
-
Men när jag stod där ute i kylen och bil efter bil körde förbi, svängde eller åkte rakt fram. Mitt ute i kylan vände jag min blick upp mon månen. Det var magiskt. Himlen var alldeles mörk, nästan svart och det enda ljusa på himlen var månen, som inte var full men lyste starkt ändå. Runt månen lystes molnen upp en bit, de blev inte ljusa, mer gråaktiga. Men ljuset fångade dem i alla fall och fick de att inte vara lika mörka längre.
-
Jag vet inte varför, men den där stunden, ute i kylan, där jag stod själv och kollade på månen var så fin. Det gick upp som ett ljus för mig, som att månen var jag eller ville hjälpa mig. Ibland försvann den bakom de mörka molnen, men den kom alltid tillbaka och blev vit, glad igen. Låter säkert helt sjukt löjligt. Men månen gjorde mig lite lugn, mitt i allt mörker.

.
orkar inte skriva..

Korvarna <3

Dagen avslutas med två fina, och otroligt skarpa, bilder från helgen. Modellerna är mina finaste vänner, som alltid finns där och stöttar mig, hur jobbig och hatisk jag än är. Bums, Lajnus, Malin o Veronika, älskar er! <3
-

ovissheten

Jag gjorde det. Jag skickade ett sms. Jag saknar dig. Nu sitter jag spänt och stirrar på mobilen. Det har gått tre timmar nu. Varför svarar du inte? Det spelar ingen roll vad du svarar, eller jo visst gör det det, men det jag menar är att ovissheten är det värsta av allt. Vill du ha mig eller inte? Tankarna och känslorna bara gnager inuti mig. Varför svarar du inte?

Romeo och Julia

I samtalsrummet på Barn- och ungdomspsyket sitter jag, de gula tapeterna sitter som vanligt på väggarna, vad annars? Surret från videokameran som som vanligt hörs blandas med ljudet från vinden utanför. Jag sitter i en av de blå/lila slitna fåtöljerna, terapeuten sitter mittemot mig. Efter samtal om livet. Kommer vi till frågan.

- Vad är det som han inte har? Som du saknar?

*Tystnad*

Jag sitter tyst i säkert fem minuter, jag funderar, tusentals tankar virrvlar runt i min skalle innan jag säger.

- Jag kommer fan inte på något.

Inom mig tänker jag, vad fan har jag gjort egentligen? Allt skitsnack om olika värderingar, sanningen är att jag bara var för svag och brydde mig för mycket om vad andra, alla idioter, sa. Varför ska jag lägga mig för att de dömer mig? De känner inte mig, de har ingen rätt att trycka ner mig. Hur kunde jag vara så feg och svag? Men ska inte klandra mig, psyket var inte på topp och då kan något sådant betyda mycket. Vi är som Romeo och Julia. Men hur var det du sa?

- Kärleken vinner över allt, right?

Jag tror på dig. Snälla, tro på mig. Jag älskar dig


helvetets dag

Idag är ingen bra dag. Idag är verkligen ingen bra dag. Idag är helvetets jävla dag. Allmänna helvetesdagen, i alla fall i mitt liv. Men i och för sig, hur många dagar är inte det? Efter en helg som var helt underbar, jag var verkligen lycklig, trots allt deeptalk var jag faktiskt glad. Pang, bom, krasch. Allt förstördes och nu är jag på botten igen. Längst ner.

Ångesten äter upp min kropp, försöker tänka på någonting annat, men det går inte. Försöker känna värmen när finaste kompisarna kramar mig. Försöker igonerar exets lukt, närvaro och röst. Det går inte. Ångesten har mig fast och min dumma hjärna tror att det enda som kan hjälpa är en kram från han. Han som jag inte får krama längre. Han vars famn jag inte får borra in mig i och känna lukten av och känna mig tryggast i världen hos.

Jag vill gråta, men tårarna har fastnat i magen. De har bestämt sig för att inte hjälpa, det vill få mig ännu längre ner i skiten. Fan, jag orkar inte det här, inte idag, inte just nu. Inte mer, inte när allt var påväg att bli bra.


Helgen

Fredagsmys
-
Partylördag
-
Chillsöndag

Natalie

En 18-årig flicka dog för ett tag sen i en olycka, då hennes mamma och hon var ute och gick på vägen. Hon blev påkörd av en traktor, fångades upp av skopan därfram och dog därefter. I fredags kom dödsannonsen, hennes pojkvän skrev detta. Jag grät.


Fredag

Mamma och pappa har tagit bilen till staden för att kika på teater, måste medge att jag är lite avis, men det gör inte så mycket. Ska spendera fredagskvällen hemma hos bästis, dricka kaffe, troligen kika Idol och bara ta det lugnt. Det är konstigt, men oavsett vad som har hänt under dagen, hur länge jag sovit och hur bra, så är jag alltid jättetrött på fredagskvällen och det jag på min höjd orkar med att göra är att titta på tv. Tur att Idol finns till min undsättning och att bästis finns, annars hade det blivit bedtime mycket tidigt. Fast i och för sig, det är ju skönt det med..
-

jag är vacker

En timme och och fyrtiofem minuter. I en timme och fyrtiofem minuter har jag, tillsammans med ett tiotal fyrtio- till sextioåringar, dansat afrikansk dans i en gammal, ful gymnastisksal i byn en mil härifrån. Jag var yngst, säkerligen den enda under tjugo, väggarna var senapsgula, rörelserna var ibland helt annat än graciösa. Men, who the hell cares?
-
Det var en av de roligaste upplevelserna i hela mitt liv. Trots att det var svårt, rytmen var olika vad jag är van vid, jag säkert såg ut som Bambi på hal is men fy fan vad underbar det var. Jag struntade i omvärlden, lyssnade på musiken och bara körde. Under avslappningen, på slutet, kände jag lugnet i hela kroppen och jag kände mig så vacker, på ett sätt som jag aldrig känt förut. Hur svettig och äcklig jag än var, jag kände mig vackrast i världen.
-
Jag kunde inte sluta le. Jag kan inte sluta le. Jag kommer inte sluta le.
-

Bästis

Bästis var väldigt fin idag. Av vattendropparna som låg på min kära gamla Bettan ritade hon "E <3 V". Min bästis är väldigt  fin. Alltid.
-

en sjuk en

Sjuk, ensam och glassugen. Det är jag just nu. Det suger, men får trösta mig med att både mamma och pappa också är sjuka, så vi har riktig sjukstuga här hemma. Eller vänta, är det en tröst? Då kan ju ingen komma med saft och byta film, eftersom de också ligger halvt döda under täcket. Det tål att tänkas på..
-
Men i alla fall finns Vänner. Det piggar upp min sjukkväll lite. Men det dumma är att så fort jag hör låten "I'll be there for you.." börjar jag tänka på finaste korven som jag inte träffat på flera dagar. Samt på bästis, som jag nästan inte såg ett dugg av idag. Tänker också på att om jag blir sjuk kommer det dröja ÄNNU LÄNGRE tills jag får träffa er. Plus att jag kommer missa de små snart-två-år-sötisarna. Blä! Men det gäller att vara positiv.. Man får tycka synd om sig och äta glass i stora lass när man är sjuk!

The beginning

Dagen börjar med mammas knackning på dörren, "Ska inte du gå upp nu? Klockan är 07.30!" Jävla skit, har försovit mig. Alltid när jag försover mig blir hela dagen kaos, morgonrutinerna bli konstiga och hela dagen präglas av det. Sansar mig och inser att jag endå kommer inte hinna med den tänkta bussen, tar det ganska lugnt och hinner med den andra bussen, en halvtimme senare.

På väg ut från byn är det något knas med bommarna vid tåget, som är nere jättelänge, bussen bestämmer sig för att vända, precis när den gjort det går bommarna upp, så den åker tillbaka igen. När jag bytt för att ställa mig och vänta på tåget, visar det sig att detta är drygt 10 minuter försenat. Frusen står jag och läser engelskaboken jag knappt fattar hälften av. Ingen bra start på dagen, det  vill säga.

När jag kommer till skolan är frisyren, som redan innan var kaos, helt förstörd. Men möts av en stor bamsekram av bästis, följt av kaffe och japp. Tror det kan bli en ganska bra dag endå. Fokuserar på att jag nästan inte har någonting att göra i skolan, plus att vi har studiedagar torsdag och fredag. Det gäller att se det positivt, annars blir livet ännu värre än vad det redan är!


Ulf Malmros, min gud!förvirrad

Känns som att jagh kämpar, kämpar och kämpar. Som att jag springer framåt, men när jag tittar ner står jag på ett rullband, still på samma ställe. Säkerligen är det mina hjärnspöken som är igång igen. Men i luften känns det inte som förut, som jag vill att det ska vara. Det är klart att det går upp och ner, det har det gjort och kommer alltid göra. Men nu har jag börjat tvivla igen.
-
"Jag duger inte"
-
"Jag är som ett plåster som klamrar sig fast"
-
"Varför dör du inte bara?"
-
Innerst inne vet jag att det här inte är sant, men jag är fast i mina tankar och känslor. De behovet jag har, den uppmärksamheten jag är van vid att få, får jag inte. Den ger du till andra och till och med när jag ber om den, så tittar du åt ett annat håll, går din väg. Varför?

Madagaskar

Blev inspirerad av Hanna Fridén, underbar blogg, läs!!, och ägnade Lördagskvälls timmarna efter en hård arbetsdag, framför Madagaskar. Alltså finns det något härligare än disney? Sitter här ensam och helt slut, men jag känner mig inte så ensam till ljudet av I like to move it, sjungandes av massa dansandes apor (?).
-
Det gör mig så glad, inga bekymmer verkligen. Jag vill också vara ett tecknat djur som dansar, sjunger och bor på en strand vid en ö med bara massa andra djur. Funderar på att ringa filmskaparna och fråga om jag kan få en roll. Vad säger ni? Skulle jag inte passa in bra?
-

pojkvänsångesten fortsätter

Jag som hade byggt upp ett skydd, en mur mot allt vad kärlek heter, trodde inte jag kunde känna någonting, tvingade mig att inte känna någonting. Du river muren, jag vill bara ha dig tillbaka, borra in mig i din famn, känna din doft och bara var din. Så fort jag ser dig i korriodren vill jag bara springa fram, hoppa på dig och be dig att ta mig tillbaka. Jag vill inte se dig le, i alla fall inte utan mig, du ska vara lycklig. Men du ska vara lycklig med mig. Jag vill vara lycklig med dig.
-
Men jag får inte, jag har själv tagit ifrån mig den rättigheten. Jag får inte skriva fina, söta sms och få likadana tillbaka. Jag får inte känna din kropp mot min, jag får inte se dig le mot mig. Varför kan det inte funka? Det jag helst av allt vill är att det ska funka.. Jag skiter i allt och alla som säger att vi ska glömma varandra, att vi inte är bra tillsammans, att jag ska gå vidare. Jag vill inte, Jag vill inte, Jag vill inte.
-
Jag vet allt babbel om att det är så här när du gjort slut, att det går över. Men det skiter jag i, just nu är det jag högst önskar att du bara ska gå fram till mig, dra mig till dig och säga att nu skiter vi alla, jag älskar dig. Jag älskar dig, Jag älskar dig, Jag älskar dig så fruktansvärt mycket. Jag vill så gärna.
-

Inte logiskt

Sitter i skolan och är helt sönder stressad för att jag har så sjukt mycket att göra, funderar på att ha krissamtal med my man. Men sen när jag tänker efter, har jag ingenting att göra, eller i alla fall inget akut. Jag ligger i fas och till och med före på vissa grejer. Varför ska jag då stressa?

Det är så konstigt att jag håller på sådär, börjar må dåligt över verkligen helt onödiga saker, får panik och ångest. Till vilken mening? Det är som ett behov att jag måste känna mgi stressad, fast jag tror att jag behöver det, men utan anledning. Paniken växer över att jag aldrig pluggar, endå säger alla att det är lugnt, du kan chilla. Du kommer inte efter. Varför ska jag då oroa mig?


bullimikern

Efter några normal-ätar-dagar då jag kunnat kontrollera mig och till och med äta lite onyttigt gott som jag varit sugen på, utan att få ångest, gick det idag åt helvete igen. Spyflugan i mig kom tillbaka.
-
Jag vet inte vad vännerna runt om mig trodde, men det som började som en rolig och god grej, slutade framåtlutandes mot toan. När lunchen äntligen var här var jag så sjukt hungrig och verkligen sugen på mat. Citronetterna på köttätarnas tallrikar såg riktigt lockande ut, fiskätare som jag är kunde jag inte motstå att ta mig en liten tugga. En liten tugga, blev till en till liten tugga. Två små tuggor blev till två stora tuggor. Halvliggandes mot bordet låg jag och fullkomligt öste in maten i munnen, jag var mätt, men kunde inte sluta. Skämtsamt skrattade vi åt det, trots att jag innerst inne visste att det här inte är ett normalt matbeteende.
-
Femton minuter senare ligger jag som sagt på toaletten, spyr upp de otuggade bitarna, tårarna rinner men endå kan jag inte sluta.Tillslut messade jag bästis, måste ha någon bredvid mig, tillsammans med mina tårar och spyfrätade tänder. Bästis är fin, hon fick mig att resa mig, gå ut från toan. Nu ska vi klara det här. Tillsammans.

Busschauffören, en sån med glatt humör?

Busschaufförer, detta ständiga hatobjekt. Men är det så konstigt när de vägrar öppna dörren när du kommer springandes i regnet, precis en sekund efter att han precis stängt dem. När trafikljuset dessutom lysste rött. Det är sådant som hade kunnat få bägaren att rinna över om det varit en helvetes dag. Turligt var inta idag en sådan dag. Efter besvikelsen och några svordommar tar jag ett lugnt antetag och säger till bästis "äh, den kommer säkert krocka eller nått" varav denne svarar "ja, och då räddade ju han faktiskt ditt liv"
-
Känns så skönt att inte en sån liten skit grej rubbar min balans och får mig att må som en smutsig skurtrasa. För mindre än en vecka sen hade jag reagerat helt annorlunda, bägaren hade minst sagt runnit över. Men inte idag inte. Åh nej, busschaufförs jäveln ska inte få sudda bort mitt leende!

nobody puts Baby in a corner

Patrick Swayze är död.  Det är sorgligt, trots att jag inte känner han och det enda jag vet från han är en film han gjorde för över tjugo år sen, då han var sjukt snygg och gosig. Men det är nog något som varit frånvarande de senaste åren. But still, han har varit en riktigt snygg snygging, kunde han inte stannat som det? Nu får jag nöja mig med ett ständigt tittande av Dirty dancing, men i och för sig.. Inget jag klagar över! :)

jobbigt läge

Dagens i-landsproblem: Torra läppar

Alltså det förstör seriöst mina dagar, det svider, kliar och tar min uppmärksamhet. Läppbalsamet ligger i skåpet, som är en våning ner, dessutom har jag använt det de senaste veckorna och mina läppar blir då typ imuna och hjälps inte av det. Känner ni igen er?


pojkvänsångest

Idag när jag lagade middag till mig och mami, min special röra med kikärtor och gottgrejs, fick jag ett hugg i hjärtat och började tänka tillbaka. Jag stod och hackade basilika, något som ex jämt åt som godis, han var alltid så himla söt när han satt där och tuggade på sina blad. Tårarna brände under ögonlocken och ville bara komma ut, ville slänga mig på bussen och åka till han, kasta in mig i hans famn och bara vara där, jämt.

Det är inte lätt att gå vidare från något fint, trots att jag vet att det inte kommer funka i längden. Men hans fyllesms om att han vill ha mig tillbaka fick min hjärna att börja mixtra och byta riktning. Från att verkligen ställt in sig på att glömma honom, få göra-slut-smärtan att bli så kortvarig som möjlig, till att börja med tankar som "men den här gången kanske det kommer gå". Varför kan det inte räcka med kärlek? Varför måste allt annat vara emot oss? Jag är förvirrad, ledsen och ensam. Hjälp!

syster <3

Jag sitter i systers lägenhet, mamma ligger i dennes säng och små snusar, Sis ligger i soffan och kikar Mia och Klara. Gulletussans underbara röst hörs i bakgrunden. Klockan halv åtta ska vi träffa bror och gå ut och äta. Grekiskt. Imorgon kommer alla vänners väckarklockor ringa och det måste pallra sig till skolan. Själv kommer jag lugnt vakna och mötas av en uppdukad hotellfrukost. Skadeglädjen är stor!

Men åter till det primära. Jag har träffat min syster. Min älskade, fina och underbara syster. Systerskramarna värmer mig och gör mig lugn. Jag bara är, skiter i hur det blir sen och bara njuter av att umgås med min saknade syster. Och ikväll får jag träffa storebror med. Jag är glad!


*

Jag förstår mig inte på mitt liv..

smile

Jag är trött, ska nog hoppa i säng nu. Har typ tusen miljarder viktiga och spännande saker att dela med mig av, men jag orkar faktiskt inte, inte av depp-inte-ork utan av ren och skär trötthet. Men idag somnar jag med ett lite lättare hjärta och lite gladare själ. Jag har sjungit, i en timme och fyrtiofem minuter. Det var underbart! Idag blir det inga fingrar i halsen inte, idag blir det sova tryggt och gott.

Idag räddar Malins mp3 mig... ♥

.. och korvarna, tack för att ni står ut med mig ♥

Katten

Klockan 07.28 startar bussen motorn och svängde ut på vägen. Tidig morgon, ögonlocken faller ihop men jag försöker hålla mig vaken, får inte missa att gå av i Skyttorp, måste hinna med tåget, komma i tid till lektionen, måste vara duktig. Bussen åker långsamt fram på den smala och slingriga vägen, jag tittar ut genom fönstret. Bredvid rälsen, som går längs med vägen, sitter en katt. Den är mestadels vit men med några bruna och även guldiga fält i pälsen. Den tilltalar mig, den katt-rädde, det riktigt lyser om den. Den sitter där alldeles stilla, tätt inpå den rostiga tågbanan, ett tåg kan vilken sekund som helst flyga fram och förstöra idyllen, ta kattens liv. Men den bryr sig inte om det, katten sitter där helt obekymrad, går det åt helvete så går det åt helvete, men tills dess kommer jag bara sitta här och lyssna på tysnaden.

Jag vet inte varför katten fångade min uppmärksamhet, eller varför den satt just där just då, när en ensam sjutton-åring satt i bussen påväg mot skolan. Men det kändes som att vi klickade, hörde till varandra. Det var som att katten var jag.


JMSE HÄLL

Jag sitter här ensam i köket, förutom hunden som börjar sjunga på sista reffrängen, snart finns inte han heller kvar, men idag känner jag mig mer ensam än vanligt. Verkligen så där Ensam med stor bokstav, sagd med riktigt stor kraft. Idag har jag på olika sätt varit i kontakt med mina syskon, mina fina underbara syskon, som alltid funnits där och tagit hand om och stöttat mig, vilken skit jag än varit. När jag idag fick höra deras röster, eller fick några rader skrivna till mig, ville jag kasta mig på telefonen, ringa polisen och få dem att hämta hem dem. Fort!

Jag vill inte vara ensam kvar, det är så tomt här då. Jag vill inte bli gammal, för det betyder att ni också blir äldre och tiden mellan besöken blir längre och längre. Stopp! Stanna! Kom tillbaka, snälla, kan vi inte bli små igen? 5, 8, 12 och 14, kan vi inte stanna kvar där? Jag vill inte, Jag vill inte, Jag vill inte vara ifrån er mer.

Snälla kom hem, jag älskar er <3

spyflugan

Händerna är noga tvättade, två gånger med den honungsdoftande tvålen, tänderna är borstade, ansiktet sköljt i vatten. Toan är ren. Spyflugan lämnar inga spår efter sig. Ingen kan få veta, för ingen förstår, det jag gör är fel, sånt du inte ska, att vara spyfluga är något fult och äckligt, något du håller dig ifrån. Vem skulle förstå?Vem skulle förstå den underbara känslan av att sticka fingrarna i halsen och kasta ur sig allt. Det fula, dumma och onda, allt som är fel. Nej vem förstår? Vem kan förstå när jag själv inte förstår? Känslan handlar själv, jag kan inte stå emot, jag vet att det är fel och att det jag tycker är fel inte är fel, det ska vara kvar där, jag behöver det. "Äta bör man annars dör man", det fick man ju lära sig på dagis. Men spyflugan använder inte logiken, impulshandlingen är vår lag.

Jag trycker gasen i botten, jag vill så fort som möjligt komma hemma så jag kan få rena mig, göra mig fri. Gasen i botten, jag flyger fram på grusvägen, medveten om att om jag får möte kommer allt gå åt helvete, men vad gör det? Jag ska få komma hem, låsa in mig på toan och befria mig. Jag försöker benåda mig från begäret, "om jag när jag kommer hem fått ett sms, kan jag faktiskt för en gång skull få slippa." Inkorgen var tom. Jag springer upp för trappan. Vem kan älska en spyfluga?

bortstädad

Har inte varit hemma på länge och klädhögarna börjar växa på rummet. Bestämde mig därför för att städa idag, inte bara städa bort kläder, utan verkligen städa, säga hejdå till det gamla och börja om. Jag tog bort bilden på pojkvän, eller ex som nu hans nya namn är, i den guldiga ramen ovanför sängen.
Det var som ett slag i magen, hjärtat högg till, jag ville gråta, tillbaka och åter igen. Att se hans tio-åriga jag le mot mig, det där oskuldsfulla och underbara leendet, det var hemskt. Det kändes som en bit av hjärtat klipptes bort, jag har skjutit upp och skjutit upp, har inte orkat tagit tag i de här småsakerna, spårena av honom som funnits i rummet och påminnt om förut. Men nu är det borta, allt är väck, det finns inte mera. Tomt men samtidigt skönt, eller nej, just nu känns det bara tomt och förjävligt. Usch vad jag hatar sånt här.

duktig

Idag har jag faktiskt varti en "duktig flicka", visst ska man inte alltid gå runt och le och vara snäll, duktig och ordningssam, men ibland behövs det faktiskt. Efter drygt tre veckors hatande av världen har uppförsbacken börjat plana ut, det börjar gå lättare! Så det är faktiskt inte fejk-duktig jag varit, har känt mig ganska normal-duktig, så duktig och skötsam som jag har orkat, bara med lite extra styrka för att inte släppa efter för det svarta.

Idag har jag:
  1. Varit på alla, tre, lektionerna i skolan, varav en började klockan 08.25 och en var en timmes franska.
  2. Pluggat på WS! Är klar med svenskan och nästan med företagsekonomin, pluggisen Ebba o yes!
  3. Ätit frukost, lunch, mellanmål OCH middag. Inget återfall här inte!
  4. Gått på färdighetsträningen, och varit med o disskuterat och delat med mig
  5. Jag har lett, från hjärtat! Basket med fina vänner, sånt kan vara värt mycket! <3

<3

So you think you can dance final på 5an. Det enda jag har att säga.

RSS 2.0