jag älskar dig mamma

Efter ett dygns vistelse hos familjen Kindvall åkte jag hem en snabbis för att byta om, äta lunch och packa. Det första jag möts av är mamma med armarna vidöppna, jag borrade in mig i hennes varma famn och kände mig trygg, trots att jag var hemma. Efter lunchen, mammas vegetariska lasagne som lätt skulle passa på en restaurang meny, tog vi oss en varsin kopp kaffe och slog oss ner på soffan. Under timmen som följde satt vi och prata, inte sådant där vardags-tråk-prat, nej vi pratade om viktiga, jobbiga och hemska saker.

Eftersom vi bor i samma familj är vi med om mycket lika saker, men endå ser vi de på så olika sätt, något som blir väldigt skrämmande när de kommer fram i solljuset. Det sköna var att vi var helt ärliga mot varandra och jag kände att jag ville berätta, jag ville lyssna, jag ville att vi skulle samarbeta. Tårarna kom på oss båda när min fina mamma berättade en sak hon inte sagt till någon annan. Att få höra att du är den första som vet, att du får det förtroendet av en människa, speciellt när det är en som står dig så nära, då är det inte konstigt att du börjar gråta.

Trots att det var påfrestande och jobbigt, var det ändå så otroligt skönt att rensa luften och tala ut. Min förståelse för hur alla i min familj agerar har blivit större och jag kan faktiskt känna att det kanske finns hopp endå. Något som får leendet på mina läppar att växa. Det är fint sånt där, mamma-dotter-prat.
                                                                                   

Don't mobb my laktosfisar

Ni vet alla de här bris-reklamerna som tar upp mobbning som följer med hem, i skolan blir alla bjudna förutom den ensamma lilla tjejen och så vidare. Mobbningen är nog ett av det hemskaste ett litet barn kan utsättas för, att ständigt gå runt och vara rädd för att bli slagen, sparkad eller nerstoppad i toaletten. Det är fruktansvärt! 

Det som är ännu hemskare är mobbning i hemmet, av en person du trodde du kunde lita på, som var din vän. Ja till och med din bästa vän. I några månader har mitt problem bara blivit värre och värre, jag har försökt att acceptera att min mage inte tål laktos. Men det är inte alltid så lätt, jag menar hur gott är inte glass? Och så när vi sitter där vid köksbordet och du hånar mig något så brutalt, det var hemskt. Jag kan faktiskt inte rå för min mages beteende, mina laktosfisar och brakskitar. De är en del av mig och om du har något problem med det så kan du dra, du kan inte bara ta de bra bitarna, endast hela kakan är till salu.

Detta inlägg kan verka oseriöst och visst är det det, eller visst hände hemskheten vid bordet, men så vidare taskigt kanske det inte var. Jag vet att du inte ska skämta om vissa saker, men som jag tidigare sagt, det här är min blogg, där jag skriver vad jag vill och det är bara att tacka och ta emot.

Varsågod! :)

one last breath

Till tonerna av låten som får mig att minnas förra sommaren, då du var det enda som var i mina tankar. Så sjukt egentligen, att en person jag egentligen inte kände, så totalt tog över mina tankar och fick mig att såra en av de finaste personerna jag känner. När jag väl lärde känna dig var du inte den jag trodde, endå mins jag dig som underbar. Konstigt hur det kan vara. Hur du kan manipulera dig själv så mycket.

Jag sitter i skolan. Vill inte vara här, vill bort, vill härifrån. Vill hem, eller nej vad säger jag, hem är dit jag sist vill. Jag vill bort, bort till en annan värld, jag vill försvinna jag vill inte vara här längre, jag vill inte leva. Idag kan jag inte ens le med munnen, både ögon och läppar är stumma. Människor tittar på mig, de tror de ser, de tror de förstår. Men jag är för långt borta. Ni ser igenom mig, era blickar är bortom horisonten, jag är osynlig. Era hur-äre-blickar får mungiperna att peka längre nedåt, tårarna inom mig att strömma ännu fortare och rakbladen i väskan att kännas ännu mer lockande.

Blåsor, svett och tårar

" Mamma kommer inte bli frisk om du inte tränar och blir bättre" "Dina bröder misslyckades, nu finns mitt sista hopp hos dig"

Igår gick en dokumentär på tvåan om barn i Kina som tränas till gymnaster. Det var nog en av de mest gripande ch hemska filmer jag sett. En värld jag inte hade någon aning om fanns, där 6 åriga barn tränas i militärliknande former. Barnen tränade cirka sex gånger i veckan och flera grät sig igenom varje träning. Men krav från föräldrar, samhälle och tränare fick dem att pina sig och fortsätta. 

Tränarna var helt brutal. De klagar på en liten pojke, att han var för tjock och att alla kommer tro att hela laget är fetton. Hur kan man överhuvudtaget säga så till någon? Speciellt till ett oskyldigt barn, det gör mig så arg! De tränas till att lyckas, bli bäst och göra alla stolta. Men frågan jag då ställer mig, vems liv är det de lever? Flera av barnen vantrivdes och ville inte vara där, men föräldrarnas ord är lag. Så absurt, så hemskt, så gråtframkallande. Fy fan.

stackars mig

Jag är ledsen. Jag tycker synd om mig själv. Ni borde också tycka synd om mig. Det är synd om mig.

Kvällen bestod av serveringsarbete på härliga jobbet. Trots att det var ett kort pass, behövde faktiskt bara jobba fyra timmar, så lyckas jag förstöra handen. En kortfattad version om vad som hände. Skulle byta ett fat som stod på vårat buffébord. Maten stod på värmeplattor för att hålla värmen, något jag inte tänkte på. Utan tog, med hela handen, under formen som stått på värmen i någon timme. Naturligtvis var det gäster runt omkring, så jag kunde inget annat än att fortsätta le och halvspringa in i köket. 

Smärtan jag kände var obeskrivlig, tror aldrig jag haft så ont i hela mitt liv. Var nära att svimma under hela kvällen och jag skojjar inte när det kändes som att det brann i handen på mig. Iskalltvatten, kylspray och aloe vera kräm blev min medecin, men huden fortsatte koka. Dessutom var jag tvungen att fortsätta bära och plocka av tallrikar. Förstår ni nu min lidelse? Tycker faktiskt ni kan pallra er hit, stoppa om och krama mig, kanske ta med lite choklad och så. För det är faktiskt synd om mig. 

det är bra

Idag är en bra dag. Idag är en mycket bra dag. Idag är en väldigt mycket bra dag. Sitter nyduschad, osminkad och i sporttopp och mjukisar i Malins skinnsoffa och kikar på film. Även denna kväll ska spenderas med de fina människorna Malin och Veronika. Jag är glad, jag är lycklig jag mår bra. Det är så här livet ska vara.

Dessutom måste jag bara passa på att skryta lite. VI startade dagen med tävling om vem som kunde äta flest mackor. JAG VANN!! Sju och en halv macka tröck jag i mig, vilket resulterade i spykänsla hela dagen. Men vad gör det när jag vann? :)två gånger soffpotatis

Det är konstigt hur livet förändrats. För drygt ett år sedan tränade jag sju dagar i veckan, plus minst en match varje helg. Kroppen var i topp form och det krävdes mycket för att jag skulle bli trött. Lite pinsamt att tänka tillbaka till den tiden när jag nu knappt kan springa upp för trappan i skolan utan att bli trött,  blir anfådd av att cykla till affären och knappt orkar femtio sit-ups. Hoppet från sportnörd till soffpotatis gick alldeles för snabbt, det gör så jag känner mig ännu mer som en soffpotatis. 

Jag vill verkligen inte tillbaka, men någon kondition skulle ju inte vara fel att ha. Förut hade jag bara sporten, inget umgängesliv. Nu finns endast umgängeslivet och absolut ingen idrott. Men jag vill ju ha en blanding! Inte svart eller vitt, en stor påse blanda är vad jag önskar mig. Tack?!


parasit

Ni vet sånna där parasiter? Som lever på andra människor och som alla hatar? Sånna som klamrar sig fast hur mycket du än skakar, som helt enkelt inte ger sig. En sådan är jag. En parasit det är vad jag är. Hurra hon har äntligen insett, förstår jag att ni tänker. Insåg igår hur jävla jobbig jag faktiskt är, tar mig in i det fina familjelivet, tar plats, kostar pengar, är ivägen. Men endå omöjlig att kasta ut, jag klamrar för hårt. Men nu är det slut, finito, the end. Nu går parasiten och dör. Hejdå

en dum en

Jag är dum. Det är inte ett påstående, det är ett sant faktum. Tidigare har det bara varit en  tanke, men idag har det verkligen bevisats. Jo det är sant, en vetenskaplig undersökning i hemmiljö har gjorts och nu vet jag allt för att visa att det stämmer. 

1. I flera månader har jag kämpat, jobbat och gjort framsteg. När allt har varit skit och jag inget hellre velat är att dö, har jag endå stått emot och stannat kvar.  Men när jag satt det där vid köksbordet, med den orangea saxen i handen, gick det inte. Huvudet var borta, inga tankar fanns kvar, jag handlade per automatik. Men det värsta är inte att jag gjorde, utan att ångesten faktiskt försvann, jag blev lugn och harmonisk. Inte bra för framtida mål.

2. Vi stod i köket och kokade kaffe, på tv:n spelades Kom igen Lena med Håkan Hellström. Jag kände hur glad jag blev och kunde inte låta bli att sjunga. Känslan stannade kvar och ville inte sluta. Det är då jag blir så arg på mig själv att jag inte uttnyttjar min talang, för jag vet att jag faktiskt kan sjunga. Nej istället stressar jag sönder med allt annat och mår skit, trots att en sådan sak skulle kunna väga upp en del av bördan.

När ni nu sett dessa två bevis, förstår jag att ni håller med mig. Jag är här med offentligt dumförklarad. Grattis till mig!

slutet, eller början?

Jag kan inte riktigt bestämma mig för vad det är som är värst. Är det att vara den som gör slut, den som blir dumpad, den som aldrig har någon eller är det den som förbereder sig för att göra slut men utgången blir en annan? Efter dagens erfarenheter kan jag säga att det sistnämnda är något jag inte rekomenderar. Av olika anledningar har jag känt mig osäker över mitt förhållande och idag nådde jag punkten då jag kände att jag var tvungen att ta steget ut. Att göra slut är jobbigt när du inte känner kärlek till personen längre, men att göra slut med en person du verkligen älskar, det är ett helvete.

Men som sagt blev inte förhållandet avslutat, då jag bestämde mig för att ge det en chans till. Jag tycker att alla förtjänar en andra chans och jag tror faktiskt det kommer förbättras. Ansiktsuttrycket pojkvän fick när han insåg vad jag var i färd att göra, är något jag aldrig kommer glömma. Skräcken och sorgen som blandades i ögonen var hemska. Nu ska ni inte få uppfattningen att jag gjorde det av skuldkänslor, jag gjorde det av kärlek, för som Veronikas mamma sade "det du verkligen vill är ett bra förhållande".

Trots att det var grymt jobbigt tror jag endå det var nyttigt för oss både, en slags väckarklocka för att inse hur olika vi kan tolka saker. Att mötas  av en lång, varm kram av mamma när jag kom hem, var precis det jag behövde. Skakad efter dagen ska jag nu hoppa i säng, krama gosegrisen och gråta. Det behöver jag.

trött,

Jag är för trött. 

Jag är för trött för att sitta. Jag är för trött för att stå.
Jag är för trött för att skrika. Jag är för trött för att slå.

Jag är för trött för att le. Jag är för trött för att känna smärta
Jag är för trött för att gråta. Jag är för trött för att känna mitt hjärta.

Jag är för trött för att skriva. Jag är för trött för att leva.
Jag är för trött för att hitta på mer dåliga rim om all skit.

God natt, 


hjärta,

Gårdagen var alldeles för tröttsam för något bloggskrivande, somnade redan klockan kvart i åtta, väcktes av mamma halv tio, fortfarande med huvudvärk. Efter lite te och macka hoppade jag i säng igen, hejdå bloggen. 

Idag spenderas kvällen hemma hos pojkvän.  När jag kliver in genom dörren möts jag av orden "jag har köpt jordgubbar". Efter en dag med huvudvärk, mattenationelltprov och blåsa på tungan, var det här just vad jag behövde. Myskväll med min gos och jordgubbar, kan det bli bättre? Tänk att något så lite kan rädda ens dag. Höra hans finsjungande borta i sängen gör mig alldeles varm och stresset över livet försvinner en stund. Lovely!

Arnold

Yey första blogginlägget med nya datorn. Ja för jag fick ju lite ryck nu i veckan och impulsivt köpte en laptop, named Arnold, som från nu är min bästa vän. Internet krånglade så klart men snälla bror hjälpte självklart till. Tack<3

Aja sämst inlägg kanske, kör lite mer innehållsrikt senare, men det här var i alla fall mina och Arnolds första rader tillsammans, voila!
Mungo?

Vill du se ut som ett mungo och få alla att garva när de ser dig? Ät blåbärspaj! Blå "läpppenna", lila läppar, blå nederst på tänderna, för att inte tala om den galet snygga blåa tungan :D Follow my mode, I know you like it ;)
Vad har det blivit av mig? Jag bara slänger ur mig tips såhär, tacka mig bara!for your own best!

För att uppnå fullkomlig njutning kommer här er räddare i nöden med ett svinhett tips! Efter noga utredningar har jag och min kollega kommit fram till...
 
*trumvirvel*

Brago Choklad blir såå mycket godare om de äts med den chokladöverdragna sidan uppåt.
Det måste väl vara helgens hetaste tips? ;)


Min lördagkvälls vän <3


och lyckan försvann

"Du har under alla dessa år burit den tunga ryggsäcken med stenar i, en ryggsäck han egentligen ska bära, lämna nu över bördan, sten för sten. När du lämnat över den har du inget kvar, nu är det upp till honom."

Jag har faktiskt försökt följa terapeutens ord, sakta men säkert har jag lämnat över det tunga, försökt få mig att inse att det inte är mig det är fel på, att det är han som är oförmögen att tycka om och älska. Det har varit tungt, men samtidigt otroligt skönt då tankarna att om mindre än ett år kan jag för alltid säga hejdå, hela tiden funnits med mig. Men kors i taket har jag faktiskt förvånat mig själv, för enda sedan mitt psykbryt i måndags har någonting förändrats här hemma. Vi har pratat med varandra, det är helt sjukt men vi har faktiskt aldrig gjort det förut, i alla fall inte på riktigt, vad har hänt?

Jag trodde faktiskt att du hade insett något, börjat tagit stegen, men ack så fel jag hade. Så onödigt sagt, så onödigt gjort, återigen har du raderat och gått tillbaka till ruta ett. Men inte bara det, hatet mot mig själv växer. Hur kunde jag tro att det skulle kunna ändras? Han vill inte ha med dig att göra. Ingen vill ha med dig att göra. Alla hatar dig. Du är värdelös.

ensamast i hela världen..typ...

På onsdagen förra veckan var senaste gången jag sov ensam i min stora säng ,i det stora huset ,i den stora skogen. I nästan en vecka har jag sedan hört lugna, djupa andetag bredvid mig, legat omfamnad med pojkväns armar runt omkring mig eller hört det sprakande ljudet från brasan vi gjorde i Johannas stuga. Men igår kväll, tisdagen den 5 maj, gick mina sovvanor tillbaka och jag tvingades sova ensam. Åter igen fick jag ligga där alldeles själv i min stora säng, i det stora huset, i den stora skogen.

Jag kände mig så ensam! Det är helt sjukt hur fort du vänjer dig vid att ha någon bredvid dig. Lugnet jag får av att känna värmen från någon annans kropp fanns inte där och jag visste inte vart jag skulle ta vägen. Länge låg jag där i den ensamma sängen med ögonen vidöppna, hur skulle jag kunna somna såhär? Jag borrade in mig i täcket, tryckte gosegrisen Tobbe mot bröstet och kurrade ihop mig till en liten boll, längst in i hörnet. Tillslut somnade jag och sov troligtvis den bästa sömnen på länge, för egentligen sover jag bäst när jag får röra mig fritt och slipper kamp om täcket.
Men gud så läskigt och ensamt det var :(


oasen

Det första jag möttes av när jag gick upp ur den varma sängen var regnet som öste ner. Inte den roligaste synen precis. Det skulle visa sig att dagen skulle bli lika dålig som den började. Jag lider av Paniksyndrom, som är när du drabbas av otroligt stark panik, som även framkallar ångest. Efter några ganska lätta, alltså inte dödligt jobbiga, attacker de senaste veckorna, drabbades jag av en av de värsta idag. Mina tidigare attacker har kommit plötsligt, men den här började långsamt och slog sedan till. Tänk er att ni inte känner er kropp, benen rycker och du kan inte styra dem, ofrivilligt slutar du andas och har inte kraften att hitta tillbaka, svarta demoner jagar dig i ditt huvud, du tror att du är påväg att dö. Där har ni en kortfattad version av vad som hände mig idag. Avundsjuk?

Turligt nog fanns bästis där och höll om mig hela tiden, trots den psykiska pressen hon då utsätts för går hon inte iväg, hon stannar kvar och tillsammans klarade vi det. Hela dagen var förstörd, tanken på att behöva åka hem själv och sitta där hela kvällen var inte direkt uppmuntrande. Men mina fina bästis fixar allt, så nu sitter jag här hos familjen Kindvall, extra familjen, lugnet, min oas. Iförd bästis myströja, med musik, godis och lillebrors snattrande från datorn. Vad skulle jag göra om det här stället inte fanns? Det här är mitt ord för trygghet, här känner jag mig hemma, här lever jag.


Jag älskar dig, <3

RSS 2.0