söndagkväll

Som varje söndag sitter jag här i soffan helt slut efter ett hårt spinningpass. Känns lite jobbigt när ledaren är gravid och knappt ser trött ut efteråt. Men lika trött är jag för det, och tur är det då att jag har en fin mor som gör fruktsallad åt mig. Det blir till att njuta av slutheten och fruktsaften! Något jag däremot inte njuter av är att det imorn är skola igen, som alltid är lovet för kort. Börjar faktiskt känna mig lite förkyld, borde stanna hemma. *Host*

Min söndags eftermiddag


fina vänner

Okej, kanske inte blev det slutet jag ville på sportlovet. Lite för mycket bråk med en väldigt fin vän. Men innan hade jag en mycket trevlig kväll och just nu njuter jag av de kvarvarande vännerna med texten Linus är äckligt bra på armen, och det är han verkligen. Ser fram emot att somna bredvid mina fina vänner, glömma det dumma och ta tag i det senare istället. Är i alla fall mycket glad att jag höjde min röst, tack DBT som lärt mig det! Nu ska jag sitta här i soffan och njuta. Det kommer bli bra. Det kommer det.
.

60-tals mamma

Mamma och pappa skulle på fest med 60-tals tema och snäll dotter som jag är, hjälpte jag mamma med makeup, hår och klädval. Hon fick låna min prickiga kjol, så nu kan hon gå runt och skryta för alla att hon har storlek small, håret blev Twiggy inspirerat och sminket.. tja det blev.. en 60-tals tolkning av mig. Personligen tycker jag hon blev skit snygg, fast det är klart, det kommer hon alltid vara :)
.
.
Hela outfiten :)
.

.
Ögonen (:

jag är grön

Nytt år och ny design, tack så mycket finaste Mila. Är jättenöjd, vad tycks?
.
Sitter i soffan hemma hos bästisen, vi ska kika film och äta godis, passar bra när filmen heter Candy... humorn är låg så här på fredagkvällen, näst näst sista dagen på lovet. I alla fall gjorde vi nyss egna ansiktsmasker som fick en att se ut som man hade någon konstig vårt-sjukdom blandat med Grinschens fru. Men huden blev len iaf.
.
Ingredienser till rengörande Grinchen-mask:
  • 1 mosad avokado
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk yoghurt
  • 2 msk honung
  • 2 nävar havregryn

Guldkorn

Serierna, det alla normal människor läser i tidningen, det som liksom förgyller ens dag, om de är bra det vill säga. Idag var en sådan dag, "Guldkorn" som annars brukar vara helt värdelös enligt mig var faktiskt riktigt bra idag. Försökte gå in på hemsidan och leta reda på serien men den fanns inte där, men snäll som jag är har jag knåplat ihop en egen så ni också får ta del av det roliga. Jag måste säga att jag visar min konstnärliga sida, på bästa sättet...
.
.
.
Önskar att jag också varit så smart när jag var fem, och ni som har tidningen.. Visst är det likt?! :D

buhu

Nä nu skiter jag i det här och kryper ner i min nybäddade säng. När jag kommer på mig själv på att kolla på ishockey på OS, match om bronset, då är det illa. Så då blire sova tidigt och läsa i engelska boken som faktiskt, efter 280 sidor, börjat få en handling. Nu gjorde Sverige mål, trevligt, men det kommer säkert ändå sluta med finsk vinst och "Sverige suger" på varenda status på facebook. How sad alltså.

lov på riktigt

Idag har jag en sån där riktig lovdag. Vaknade klockan tolv, känner mig lite krasslig så avbokade spinningtiden. Tog världens längsta dusch, cirkus en halvtimme. Kokade kaffe, gjorde i ordning glass och slängde mig i soffan framför Smala Susie. Kommer troligtvis ligga här hela dagen om jag känner mig rätt. För att ni inte ska beklaga bjuder jag här på några mycket användbara citat. Enjoy!
.
"Pölsa has no fear, cause he's got a lot of beer"
.
"Jag är hellre en anka i en liten pöl än en anka i ett stort hav"
.
"27 år och flint, det är inte så rockigt"
.
"Jävla oflyt hela tin"
.
"Jag går bara upp en sådär 10-20 minuter tidigare så jag hinner föna håret"

tv-sjuk?

Sitter och kikar So you think you can dance finalen, helt sjukt bra! Personligen hejar jag på Ellenor, människan får hela världen att stanna så fort hon kliver upp på scenen och dansar. Kan man säga så? Aja, bra är hon i alla fall. Älskar finalen för då är spänningen alltid extra stor och alla danser är lite bättre än vanligt. Men det är också sämst, för det betyder att det kommer dröja enda till hösten innan jag får se nästa avsnitt igen. Jag tröstar mig med att DH och Grey börjar nästa vecka. Kanske borde börja räkna ner?
.
-

Treglassaft vill ha

.
http://www.cocoo.se/

Dagens


"Man ber om pengar för att göra något"
.
/Veronika beskriver forskning

ljuva lov

Nu har jag varit hemma i cirkus nitton timmar, hög tid att åka bort igen alltså. Det är så underbart att jag redan spenderat massa underbara dagar hos syster och när jag kommer hem är fortfarande hela lovet kvar, :D-gubbe eller vad?
.
Men som sagt nu är det alltså dags för de riktiga lov aktiviteterna. Jag börjar veckan med att fika med Sara, som jag inte träffat på jäääääättteeeeee länge. Därefter bär det av mot Malunsen där jag ska spendera dagarna fram till på onsdag. På tisdag blir det "korv-samling", det vill säga vårt lilla gäng samlas allihopa. Sen får vi se vad resten av veckan har att erbjuda, men jag tycker personligen att planerna är mycket fina.
.
.
Snart bär det av mot Malin :)

Spex

Igår tillbringades kvällen på Nationernas hus tillsammans med Sara, Sofia och cirkus några hundra fler Linköpinsbor. Ögonen  blickades mot scenen där ett spex om 1800-talets London tog sin ton med obefintliga mord, noll mord offer som blev till fyra, bordeller och kärlek; självklart även en massa sång och dans. Helt underbart om ni frågar mig. Var helt lycklig när jag gick därifrån och  det första jag ska göra när jag anländer till mitt kära hem, är att kolla upp när Uppsala bestämmer sig för att ställa upp med ett spex. Hela kompis kretsen kommer bli dit tvingade!

dagens


"Man kommer bara över en man om man ligger under en annan"

Tabitha i mitt hjärta

"Cassandra stoppa inte in tungan i frysen"


Juno

Sitter hemma hos syster och äter godis, dricker kaffe och kikar på Juno, (kärlek på den filmen). Livet leker liksom. Tänkte först följa med till universitetet men sängen var liiite för skön så det blir hemma och softa och njuta av sportlovets första dag istället. Börjar med soft och ska sen försöka få lite plugg gjort också. Men det värsta är att sis har väldigt bra film-smak, så vi får se hur det blir med den saken.

te-väljning

Har precis anlänt hos syster i stora staden Linkan. För att roa oss föreslås "ja, vi kan välja vilket te vi ska dricka" varav jag skrattar åt vilket hemskt tråkigt liv man måste ha om det är det roliga. Det hela slutar med tio minuters muntert väljande av te. Systrarna Häll i ett nötskal?

Sportlov

Idag åker jag söderut, mot varmare breddgrader där solen steker och livet leker. Eller nja. Ska till syster och bror i Linköping. Men det kommer inte bli helt fel det heller, nog för att det hade varit ett plus om det var en si så där 25 grader och klar blå himmel. Kanske ska föreslå flytt till Hawaii?

I alla fall, eftersom mitt grymma gymnasium har lagt in studiedagar torsdag, fredag innan lovet, vilket genidrag! Kan jag lugnt åka ner, vara där till på söndag och fortfarande ha hela lovet kvar till att softa, chilla, busa och umgås. Nobelpris till skolchefen?

Nu är det bara fyra timmar tills jag åker. Nedräkningen börjar...


Kvällsmackan är uppäten

Söndags-kvällsmackan, det är någonting speciellt med den. Efter ett hårt spinningpass är det underbart att först hoppa in i duschen, sen slå på tv:n (idag blev det Little miss sunshine) och sen ligga där helt slut. När klockan slår tio går jag sedan till köket och gör lite fika. Idag blev det lite extra lyx eftersom jag var så sugen på glass. Tycker man kan få lyxa till det lite ibland. Så här på söndags kvällen.
.

solen

Det är så underbart, solen skiner och genast pekar mina mungipor uppåt. De glittrar i snön, fåglarna har börjat kvittra och solens strålar värmer vart jag än går. Jag och Veronika kunde inte låta bli att ta en promenad och gud så underbart det var. Jag förstår varför man blir mer deppad på hösten, med tanke på hur glad jag blir när det blir ljusare. Det var så underbart och jag kunde verkligen andas. Viva la spring!
.
.
Ungefär så där glad är jag just nu ^^

ler

Jag ler. Ifall ni ville veta, jag ville i alla fall berätta. Det kanske inte är ett leende rakt igenom. Men det är faktiskt ett leende lite längre in än bara läpp-leende-för-att-le. Det känns skönt. Det är skönt att le. Det behövdes.

kväll

Kvällen spenderas hemma hos Veronika tillsammans med Bums, Linus, Henke o ja självklart Veronika. Blir väl melodifestivalen, så man får sig ett gott skratt idag me, sing star och middag. Vanlig lördag kväll med bästa kompisarna alltså. Ska försöka le, på riktigt alltså, ända in i själen. Börjar bli trött, efter en vecka i helt mörker. Men ni behöver inte oroa er, det kommer lösa sig, det vet jag.
Och det utan skärsår på armarna!

Dagens

.
"Jag är väldigt bra på att inte göra någonting, och det har jag alltid varit"
.
/Patrik Sjöberg

svårt val

Det är ett tufft beslut vad jag ska välja att ägna min eftermiddag åt. Skolkade studiebesöket på geocentrum, det funkade inte. Så nu är mina valmöjligheter franska reportage, matte C eller läsa engelskabok. Tycker det känns mycket mer lockande att bara lyssna på musik och gråta. Men det ger inga bra betyg.


gamla sår

It's a hard thing, faking a smile when I feel like I'm falling apart inside.

Gratis kramar, leende, sprida kärlek, det är det jag ägnar dagen åt. Samtidigt som det känns som att jag ska sprängas i tusen bitar, som en tickande bomb är inuti mig. Gamla sår från förr har skrapats upp, sår som sitter djupt, som jag har förnekat. Sóm jag fortfarande förnekar. Kompisarnas kramar känns inte, det är inte längre som det brukar. Jag känner ingen värme. Hela jag är ett tomt, kallt hål. Jag vill inte minnas. Jag vill glömma. Men det går inte. Hjälp.


Collage av en vän

Fick ett sånt fint sms av lilla kusinen idag "Hej Ebba,vi saknar också Hobbe det kommer kännas tomt utan honom". Tårarna kom och jag bestämde mig för att göra ett litet collage av min fina vän.
.

Dagens

.
"Man märker att man klivit in i vuxenvärlden när man vaknar upp efter en mardröm och inser att det inte finns någon större säng att krypa ner i"
.
/John Mayer

Dagens

På begäran från syster :)
.
"Ett oknullat knull idag, är ett oknullat knull i morgon"
.
/Jonas Gardell

Historian om min mobil


  1. 14 december lämnas den in hos Teknik Magasinet, eftersom den inte går att ladda
  2. 22 januari får jag den tillbaka, utbytt mot en helt ny telefon
  3. Samma dag är den sönder, skärmen blir vit och går att använda först efter man tagit ut batteriet
  4. 24 januari, lämnas mobilen in igen
  5. 10 februari, klockan 15.48 får jag tillbaka den lagade mobilen
  6. 10 februari, klockan 16.59 är telefonen åter igen trasig
  7. 10 februari, klockan 17.25 lämnas mobilen in och reklamation skickas
.
Ska jag skratta eller gråta?

Kanal 5

Jag är så förbövelen arg just nu. På kanal fem. Hela dagen har jag sett fram emot kvällen då underbara So you think you can dance, sänds varje tisdag klockan nio. Men nej, nu ska vi visa Vinterspelen i Åre; En rad D-kändisar som ska göra diverse grenar medan Gunde Svan är programledare och gör high-five till alla spelare. Det är illamående framkallande.
.
Hur tänker dem när de byter ut typ världens bästa program med en pinsam, lågproduktion? Någon som kan förklara för mig? För jag fattar det verkligen inte.
.

Varför känns det som att jag kommer handla jackor nästa gång jag är på Monki?


friluftsdag à la moi

Nu ska jag ta en paus i pluggandet (som pågått i exakt en timme och sju minuter). Idag är det egentligen friluftsdag, men det är ingenting som faller mig i smaken. Speciellt inte när de  flesta åker till Romme, dit jag inte orkar åka med, och alternativet är pulkaåkningen eller långfärdsskridskor. Nej istället blir det hemma och pyssla och plugga. Men nu tar jag som sagt en paus, häller upp nykokat kaffe, öppnar godispåsen och sätter igång Sagan om Ringen extramaterial. Tror inte det blir så mycket mer vettigt gjort idag faktiskt.
.
.
Ungefär såhär hade jag sett ut på isen

slå på tv:n

Sitter med två ny funna vaglar i vänsteröga som gör så himla ont, äter katrinplommon för att kunna gå på toa. Men jag ska egentligen inte klaga, sitter och tittar på Himlen kan vänta - om människor med dödliga sjukdomar. Hemskt och tår-framkallande. Skynda till tv:n och slå på ettan!

måndagsgnäll

Har verkligen den värsta starten man kan ha på veckan. Vaknar och är tvungen att gå ur en varm säng, delad med fina Malin. Nagellacks-borttagning var som helt bortblåst igår kväll så är tvungen att ha avskaft nagellalck som är helt omatchande till kläderna. Det var det ytliga eländet., plus att jag självklart känner mig tjock och ful. Förövrgit var tåget en halvtimme försenat, något mina nerver inte är gjorda för, fjortisar skrek om porrside tittning och när jag väl kommer till skolan har jag franska i två timmar. Där gick min gräns, gick efter 1 och en halv. Nu blir det genomlida dagen måndag. Som vanligt.


Apropå film igen..

Det är någonting speciellt med Så som i himmelen, jag behöver nästan bara tänka på filmen så samlas tårarna i ögonen. Hela filmen är ett underverk. Allt från skådespelarna, musiken, fotot, kostymerna och sminket. Det är amazing  (finns inget svenskt ord som duger som förklaring)
.
Idag var inte annorlunda utan så fort första tonerna av Gabriellas sång spelades började ögonen bli våta och tårarna rann ner för kinden. Jag sjöng med, tur att jag var ensam hemma, trots den tår-grötiga-rösten. Jag kände mig lite som Gabriella där under filten. Det hela slutade med att jag stängde av filmen efter drygt en timme, det gick inte, för mycket känslor kom upp. Då jäklar äre bra gjort!
.


Film

Jag såg troligen en av de sämsta filmerna som någonsin gjorts. Eight legged freaks, och ja den är lika dålig som den låter. Handlar kort och gott om spindlar som växer och blir större än människor och som invaderar en liten stad i USA. Dessa spindlar gör även konstiga ljud hela tiden och när de bli dödade så kommer det grönt slem istället för snor. Storyn finns knappt och effekterna är riktigt kassa. Bra film va?
.
Det positiva är väl att hjältarna är en kvinnlig sheriff och hennes son. Men det var nog det enda.
.

Lycka

Idag är jag helt lycklig. Det är klart, det är ju fredag och en tuff arbetsvecka är slut, men det är faktiskt inte det som är orsaken till min lycka. Nej det är faktiskt så att jag fick äran att åka med "hay-hay" busschauffören BÅDE till och från skolan. Är inte det lycka så sig?
.
För er som inte bor i min lilla by och dagligen åker 823an till jobbet/skolan. "Hay-hay", är helt enkel en chaufför som har en speciell klang när han säger hej, dvs "hay hay". Även när han säger godmorgon eller hallo, säger han det två gånger och med en speciell knorr på slutet. Det är sådant som förgyller min vardag, inga tråkiga hej här inte. Nej det är "hay-hay" det ska vara.
.
Idag hade jag till och med extra tur, jag pratade med han. Vi skojade om att han inte satt igång makapären som du blippar kortet i. Förstår att ni är avundsjuka ;)

död

Jag är död. Eller inte död död, utan mer död som man säger när man känner sig död. Har varit på en timmes spinning som varje torsdag och som alltid var det sjukt, jäkla jobbigt. Underbart! Nu känner man verkligen att man lever. (Jag vet att jag säger emot mig själv, men hade ni varit mig just nu hade ni förstått vad jag menar) Jag känner att jag har gjort någonting och jag fullkomligt älskar den tröttheten jag får efter att ha tränat. Så nu ska jag bygga upp mucklerna igen, det vill säga äta kvällsmacka, och sen hoppa i säng. Kommer somna som en stock (som Veronika skulle ha sagt ;) <3)

Dagens


"Adels-pinnen måste få säga sitt"

/Linus


down

Den här dagen kändes faktiskt lite uppåt, men pang, kvällen kom och jag åker ner igen. Det är det där med att vara hemma. Visst det har alltid varit svårt, men nu är det svårt på ett annorlunda sätt. Det är ensamt och tomt, för mycket är in svetsat i väggarna och de trycks mot mig och låter mig inte vila.
.
Jag måste få vila. Om det är någonstans där jag måste få vila så är det hemma. Jag måste få känna trygghet, trygghet att vara, vara som jag är är, bara vara mig. När ska jag annars vara det? I skolan där alla förväntar sig ett leende på mina läppar? Hemma hos M & M där samma leende måste finnas? Utomhus där vinden viner och far? Eller kanske på bussen, tillsammans med främlingar och gamla snusprillor? För mig går inte ekvationen ihop.

Europa

Igår hade Veronikas lillebror, som är elva år och går i femman, en läxa om Europa. Vi kunde inte låta bli, utan var tvungna att undersöka vad vi kunde. Are we smarter then a fifth-grader?
.
Svaret? Nej, verkligen inte. Det var pinsamt hur lite vi kunde, antalet grannländer till Österriket, Ruhrområdet och vad de livnär sig på i Ukraina. Ingenting som fastnat i min hjärna i alla fall.


semla

Nu är det dags för årets första semla, som mamma så snällt köpt åt mig. Självklart utan mandelmassa, sånt skit ska det inte va! Egentligen är det inte så gott,men det är ju ändå någonting speciellt med de små bakelserna, don't you think?
.

Dagens

.
"Det är svin-logiskt"
.
/Treglassaft

det är okej att vara ledsen

En tuff dag, det ska jag inte sticka under stolen med. Så fort jag klev upp i morse och mamma skulle gå ut och hämta tidningen kom tankarna och saknaden. Han som alltid brukade springa bredvid och stolt bära tidningen till dörren. Det kändes så tomt.

Det är så skönt att jag har vänner som finns där och stöttar och förstår. Kramarna, orden, allt. Det är jobbigt nu, men jag står inte ensam och det är det som får mig att stå kvar. Jag har fortfarande inte fattat att han är borta, men jag låter det ta sin tid, jag tillåter mig själv att vara ledsen, för det är inte konstigt. Han var en underbar hund.

Sitter nu och lyssnar på May it be med Enya, inkurad i Linus stora, gosiga tröja. Den luktar gott. Den luktar Linus. Den luktar trygghet. Jag är ledsen. Men det är okej. Tårarna finns där. Det är okej.


19960510 - 20100201 <3

Hej Hobbe,
.
Det känns så konstigt att skriva till dig, eftersom jag vet att du inte kommer kunna läsa, du är ju liksom en hund. Det är nog inte riktigt till dig jag skriver, utan mer för dig och för mig själv. Jag vill skriva, för  trots när du jobbigt stod och skällde, när du puttade ner mig från sängen för att själv ligga där eller när du åt upp mina mackor, så älskar jag dig. Eller älskade, kanske jag måste säga nu?
.
Jag kan inte förstå att du inte finns mer, att jag aldrig mer kommer få gosa in mig i den mjuka, bruna päls när jag känner mig ensam och ledsen. Även fast det var väntat, du "höll ju ut" i för tusan nästan 14 år, mina fina gubbe. Redan när jag satte mig i bilen kände jag att någonting var fel, mamma var inte som hon brukar, men självklart förnekade jag det in i det sista. Jag tror inte jag fattat ännu, jag är bara chockad och gråter.
.
Det finns så många om och men, varför var jag inte hemma de här sista dagarna? Sista gången jag såg dig känns nu så långt borta, jag önskar jag hade fått pussa dig mitt på nosen en sista gång. Men jag ska inte önska, jag ska istället glädjes åt att du förgyllt mitt liv med min tillvaro. Det finns så många minnen. Jag älskar dig, min fina hund <3
.

Dagens

.
"Det är livets gång"
.
/Morfar

RSS 2.0