Listan kan göras lång

"Jag har aldrig fel"
"Jag är gud"
" Alla ville ha mig, jag var som på auktion" (strandbarerna i Italien under hans tonår
"Det är inte så att jag vill skryta, men för mig så är jag bäst"
"Det är bara jag som kan göra rätt"
"Jag klarar allt"
"Jag har brottats mot en björn"
" Det finns ingen dyrare räkmacka i Sverige än våran" (85 kr)
" Alla tjejer vill ha mig"
" Mina barn äter aldrig något onyttigt, de vill vara hälsosamma" ( två timmar senare kommer sönerna in och ropar efter godis)
" Jag kan servera OCH laga mat åt 500 personer själv" (Han lägger kniv och gaffel på fel sida)

/ Min kära och underbara *host* chef 


jag är osynlig

* -  Hur mår du?
E - Jag mår as bra, har klippt håret! själv då?
* - Det är grymt ska dra på stan nu

* - Hur mår du?
E- Jag mår skit, tror jag ska hugga huvudet av mig. själv då?
*- Jag mår as bra! Kikar en as bra film!

* - Hur mår du?
E - "Personen i fråga har tagit livet av sig och kan inte svara"
* - Det är toppen! Käkade just middag


money money money

Man kan babbla hur mycket som helst om att pengar inte är allt, men i det samhälle vi idag lever i spelar faktiskt pengar en stor roll, det är inget man kan säga emot. Jag menar naturligtvis inte att hela livet ska kretsa runt dessa små papperslapparna, men tanken att vara utan dem är skrämmande, även det faktum att det är skrämmande är skrämmande, eftersom jag då har ett beroende. Hänger ni med?

Jag tänker inte försöka dölja att jag blir glad av att ha mycket pengar, det får mig faktiskt att känna mig lite maktfull, finns det något sånt ord? Efter löning såhär, arbetssam kvinna som jag är, är det inte alls dumt att få 8500 istället för 3000 som jag trodde. Imorn blire till stan och shoppa med bästis. Jag gillar vårt konsumeringssamhälle!

grått

Efter två dagar som spenderats med underbara pojkvän, kom jag hem efter att ha skjutsat denne till bussen. Var riktigt sugen på stekta nudlar med stekta grönsaker, lägga mig i sängen och kika film.  Vara för mig själv och bara slappa en stund, något jag insett att du behöver ibland. Så jag satte igång. Kokade upp vatten, skärde upp lök, zucinni och champinjoner. Men vad händer? Snipp snapp snut, den moderna sagan var slut. Elen slutade fungera! Så istället för god pasta och mys blev det kalla nudlar, hann koka upp dem men blev så trött på allt så de han svalna igen, med ketchup. Eftersom inte varken tv:n eller internet fungerade, blev det spela ett värdelöst "på-köpet-spel" jag hittade på datorn. Värdelöst!

Gud vad synd om dig, tänker ni nog nu. Men det blir värre! Mamma kom hem och jag började beklaga mig. Då visade sig att  jordfelsbrytaren hade "hoppat ur" och det räckte med att trycka in den igen, något jag hade klarat på några sekunder. Allt i onödan. Men får väl trösta mig med att det först blir pizza med mamma och sen kaffe med bästis. Ni blir mitt ljus i tunneln denna gråa eftermiddagen.

sjukstugan

Usch vad det är jobbigt att vara sjuk, speciellt när jag blir det lagom till när jag änligen får några dagar ledigt och åker iväg på kryssning i hopp om att ha en underbar resa. Visst har jag haft det roligt med syster och mor, men jag hade gärna skippat det regelbudna rinnandet av snor ur näsan och det hade varit trevligt att känna smaken av maten jag åt. Men jag ska väl inte klaga allt för mycket. Eller jo, jag tänker klaga massor, för det är faktiskt synd om mig. Så det så!


Bästis botar morgondepp <3


Så gör du för att bajsa ljudlöst
Att gå på toaletten är helt naturligt och inget att skämmas för. 

Men ibland kan ett toabesök bara kännas för pinsamt.

– Jag gick inte på toaletten i samma lägenhet de första veckorna vi var tillsammans, säger Lena, 32.

 

Det finns kvinnor som låter bli att gå på toaletten i samma lägenhet som sin nya kärlek under den första tiden för att det känns pinsamt. Det finns till och med de som inte vågar bajsa hemma i sin egen lägenhet när de blir sambor.

Toalettbesöket känns pinsamt och man gör allt för att dölja pluppet eller lukten efteråt.

 

fy Har inte män toanoja?

– Jodå. Jag har haft flera manliga patienter som inte vågat kissa när andra kan höra, till exempel på jobbet eller på krogen. Däremot är det nog vanligare att tjejer har toanoja när de är nykära, säger Kerstin Hellström, Hälsas psykolog.

 

fy Men varför är vi så nojiga?

– Tjejer ska ju vara ”fina” och en fin flicka går aldrig på toaletten, släpper sig eller rapar. Att ha behov anses vara en svaghet och en brist och det vill man absolut inte erkänna att man har när man är nykär, säger Kerstin Hellström.

 

fy Så vad gör man då åt det?

– Det finns inte så mycket att göra. Beror det på att man är nykär så går det nog över efter ett tag, men om det hindrar ens vardagliga liv kanske man ska försöka söka hjälp för problemet, råder Kerstin Hellström.

Hur gör man då om man vill gå på toaletten – utan att det hörs?

Det finns många halvbra knep för den som verkligen vill vara hemlig på hemlighuset, som dasset kallades förr i tiden.

Spola hårt i kranar, lägg papper i toaletten, vissla, sätt på stereon, tänd en tändsticka för att dölja lukten, med mera med mera...


morgondepp

Igår berättade bästis om hennes mormor som är född positiv. Om hon ser tio person varav nio är onda och endast en god, ser hon endå bara det vackra och det är den bilden hon skapar av världen. Ibland önskar jag att jag också skulle kunna tänka så. Vilken fin tanke att världen och människorna är fina varelser. Att ibland kunna leva med en del dåligt, bara för att du vet att det finns någonting fint. Visserligen kan det väl ses som ett sätt att fly verkligheten, att hoppa över problemen som faktiskt finns, men endå, underbar tanke.

Min morgon har varit helt tvärtemot hennes tankar, allt har varit piss, visst det finns säkert flera saker som varit bra, men född negativ ser jag det på det viset. Vaknade av att telefonen ringde, första gången orkade jag inte svara utan lät det ringa, men andra gången ville han tydligen inte ge sig utan satt ihärdigt kvar i luren, så det var bara att pallra sig upp ur sängen och svara. Frukosten avr en katastrof. Skulle göra smoothie, hade ingen yougurt så provade med laktosfri fil istället, oätligt! Det mjuka brödet var slut, namnsdags-korsordet var omöjligt att lösa, internet ville inte funka, datastolen är obekväm, dessutom sticks den! 

tre, nej det går inte

På skolan som jag gick lågstadiet i var ett stort problem att barnen inte kunde vara tre, som resulterade i att minst en, varje rast gick ledsen i ett hörn av skolgården. Vi pratar ganska ofta om det här, jag, bästis och bästis mamma, om hur onödigt det är, hur svårt kan det egentligen vara att leka tre åt gången?

Min familj är ett bevis på att det inte bara är barnen i lågstadiet som har svårt för att vara tre, nej i alla relationer, som jag upplevt i alla fall, blir det genast problem när det kommer in en ny och ni blir tre stycken som umgås. Vid middagsbordet igår hände en märklig sak som bevisar detta. A, B och jag, väljer att inte använda namn, sitter vid matbordet och äter. Jag och A har alltid haft en komplicerad relation och jag har ett flertal gånger sagt att jag hatar denne. Person B däremot, är någon jag ofta och gärna visar min kärlek till. Men till min förvåning har jag och A börjat prata mer, för första gången har vi umgåtts avslappnat, skämtat och haft det trevligt. Men vad händer? Jag märker hur B snörper ihop munnen, så som denne brukar göra när något är fel, och undviker mig resten av kvällen, samtidigt som vid tilltal bara svarar med enstaka ord. Så istället för att bli glad för en stabilitet på ena sidan, får jag ångest och mår dåligt pågrund av reaktionerna åt andra hållet. Hur gör man då?


sommar och sol...


Yes! En dag ledig från jobbet, gud så underbart! Flera timmar jag kan ägna på stranden, lyssnandes på musik, smuttandes på en smoothie och med jämna mellanrum byta sida för att få en jämn bränna. Eller varför inte åka in till den stora staden, shoppa, träffa pojkvän eller underbara vänner, sitta vid bryggorna och bara ta det lugnt. Kan livet vara härligare?

Den bistra verkligheten? Regnet öser ner och dagen ägnas åt städning, städning och ännu mer städning. Svensk sommar när den är som bäst, eller vad säger ni?
                                                                                                                      jag älskar dig med!


Kärt barn har många namn (: <3


Kossa

Snuskig

Shrek

Latmask

Äcklig

Ekorre

Kärlek krossar kärlekJag tror det är påväg att bli bra nu igen. Ett dygn har spenderats med världens finaste kompis, och att det kunde bli såhär bra efter troligen ett av mitt livs jobbigaste samtal, trodde jag aldrig. När vi stod vid stupet, redo att förgöra allt det fina vi varit med om i våra fjorton år tillsammans, det är så sjukt att det har kunnat blivit såhär. Kärlek, vänskap och svartsjuka. Varför går det inte att radera ut den tredje länken? Alla problem som vi skapat har bara uppkommit pågrund av att vi tycker så mycket om varandra. Ändå var vi påväg att ta slut på det hela. Jag är glad att vi tog de djupa andetagen och hittade tillbaka på vägen. Sakta går vi genom byn, och det är faktiskt så. Våra leenden passar bäst tillsammans. 

 

kärlek, svartsjuka och vänskap
"Jag klarar inte av att lösa namnsdags-korsordet utan dig"Den finaste komplimangen jag någonsin fått. Tårarna kom. Och sedan, skratten.<3

gårdagen

Kan det bli härligare än såhär? Sommarfrukost klockan halv ett endast iklädd trosor, grattis ni två förbipasserande bilarna som till åsynen av min bara rygg kunde fantisera om framsidan, den bjuder jag på!                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 Laktosfrifil med jordgubbar och guldmusli, hembageriets frukostrågfralla med philadelphia vitlök och örter, nybryggt kaffe, apelsinjuice med frukkött och mammas hemmagjorda passionsfrukt - och citronkaka. Ingen dålig start på dagen enligt mig!


RSS 2.0