vackert på något obehagligt sätt nästan

"Varje gång han läser en artikel i någon tidning skriven av en politiker som använder den globala uppvärmningen eller miljöförstöringen som en plattform för sin valkampanj, tänker han för sig själv:
Hur kan vi vara så arroganta? Jorden är, har alltid varit och kommer alltid att vara starkare än vi. Vi kan inte förstöra den. Om vi överskrider en viss gräns kommer jorden helt enkelt att utplåna oss från sin yta och fortsätta finnas till. Varför börjar de inte tala om att inte låta jorden förstöra oss? Därför att 'rädda jorden' ger en känsla av makt, handlingskraft och något ädelt. Medan 'inte låta jorden förstöra oss' kan leda till känslor av förtvivlan och vanmakt och till en insikt om hur begränsad vår förmåga verkligen är"
.
/Paulo Coelho

att inte vara är som att vara fast tvärtom

Har lite halvt tappat tron på människan och känner att det  är tur att currykyckling och bästa vännen finns. Längtar till imorgon. Väldigt mycket.
.
ps. det är snö ute. väldigt mycket.

Hands up in the air like we don't care

För att förklara Robyns nya skiva så behövs det någonting stort. Någonting mycket större än ord. Nästan ett skrik, men ett skrik är inte heller en rätt väg att gå då skrik är någonting väldigt fult och oftast speglar på någonting dåligt. Så nej inget skrik. Det kanske helt enkelt räcker med att man sjunger med, dansar runt i köket och känner hur fint livet är just då, just där, just på grund av musiken. Robyn; Tack.
.
.

I belive in a thing called love

Precis avnjutit en fin middag, inget märkvärdigt, bara lite raggmunk med bacon. Nej det märkvärdiga med middagen var salladen, eller snarare ruccolan i salladen, eller rättare sagt den Peppriga och Nötiga ruccolan. Tyckte själv det smakade som vanlig jävla ruccola, men vem är jag att döma?
.

Vad vore livet utan Grotesco?


Jag gräver min grav för dig, jag är en soldat för dig

Jag har upptäckt någonting grymt. Helt awesome. Helt satt jag nästan inte kan leva utan det. Skokräm. För jävla bra! Skorna blir som nya, trots att de är en hel vecka gamla! Jag är chockad. Och nöjd.
Älskar skokräm.
I alla fall nästan.
.

If you belive in love at first sight, you never stop looking

Igår kväll var en underbar och välbehövlig kväll. Efter 12,5 timmars arbete var kroppen slutkörd och när jag väl satte mig ner var det änglar som sjöng, typ. Det resulterade i en hemmakväll med mamsen, super god mat, vin och diskussioner om varför jag ska bli psykolog och varför jag kommer bli en awesome sådan. Men sen till det bästa, eller i alla fall huvudtemat i det här inlägget. Filmen vi såg.
.
Closer hette den och var en riktigt märklig film men ack så underbar. Jude Law, Julia Roberts, Natlaie Portman och Clive Owen. Två Oskarsnomnieringar och utgiven 2004. Fy fanken så grym den var. En väldigt väldigt annorluna kärleksfilm med häftiga aspekter, hoppningar i tiden och underbart skådespel. Nästan min nya favoritfilm tror jag.
Se it!

I'm on your side, when times get rough

"Det blir första gången vi bor längre ifrån varandra än 6 km, hur ska det gå?"
.
Nej det är inte alltid så lätt att välja universitet. Det finns så mycket spännande och när du väl valt vad du ska göra ska du välja vart och när du valt det kommer alla sådana här jobbigt saker som att du lämnar hela ditt liv kvar, eller ännu längre bort, fast du inte vill det. Du vill ju bara plugga, inte lämna, fast det inte finns något annat val.
.
Fast och andra sidan får man det här strax efteråt till telefonen
.
"EBBA JAG HAR HITTAT TYP VÄRSTA GREJEN SOM VI MÅSTE GÖRA SEN!!
Det inkluderar dig, mig, nya Zeeland och sagan :D"
.
Och så finns det ju faktiskt telefoner. Och datorer. Och tåg. Och Buss. Och flyg. Så det går nog.

det är humor med värme på någon annans bekostnad

Det kanske kan verka lite tråkigt att sitta kvar i skolan klockan kvart i fem när inte ens lärarna är kvar. Men jag tycker det är ganska fint att ta sig en kopp kaffe, låna lite fil och musli från Lovisa och slippa gå uti ovädret. Synd bara att det inte håller hela kvällen. Men måndagsfint, det är det allt.

River en vacker dröm

Jaha, medan andra förlustar sig längst fram på Hellströms konserten sitter man i mjukis kläder och svettigastrumpor. Hemköpta pizzan med bea är precis uppäten och folkölen slut. Godiset väntar och på tvn går En djävul till flickvän, amerikansk romantisk komedi från 2001 med han från American Pie. Ja, vad ska man göra? Det är inte alltid lätt att vara på topp.

RSS 2.0