Dagens

.
"Gör det som känns gött i magen"
.
/Nicole Haag, föreläsare på Expertis 2010

Expertis 2010

Har ägnat hela dagen på Kungsholmens gymnasium, ja jag ägnar frivilligt en hel söndag åt skolgrejer. Fick nämligen den stora äran att få medverka i Expertis 2010, en utbildning som jag sen kan ha med i mitt CV. Grymt bra alltså! Jag hade valt inriktningen Ledarskap och ägnade då fem timmar åt att bli en bättre ledare, otroligt nyttigt och något som väckte så många tankar och idéer hos mig. Helt underbart!
.
Även den lätta lunchen var gudomlig, även för en laktosintolerant vegetarian som mig, grov ciabatta liknande macka med avokado, olivröra, morötter, paprika och sallad. Mums! Så om ni någon gång får för förfrågan, åk på Expertis!

Dagens


"Tree? I am no tree. I am an ent"
.
/Lavskägg, Sagan om de två tornen

Fredagsmys såklart

Då kan man fråga sig vad jag gör en fredag som denna, pluggar alla tal i matte boken? Ute och festar och spyr ner toan hos någon okänd? Snusar in mig i en pojkväns hår? Fel! Fel! Fel!
.
Jag gör det jag alltid gör på fredagar, fredagsmys med Världens Bästa Bästis.  Vad vi än har för planer från början så hamnar vi ändå alltid här, hemma hos mig, ätandes riktigt god mat, idag pizza. Sen koka kaffe och prata skit med mamma. Godis-påsen är välfylld och filmen sätts in i DVDn; Idag blev det Enemy at the Gates, hjärtskärande och jobbigt bra. Just the way I like it!
.
.
Kan man annat än älska na? :)

Dagens



"Rövhålet är ju halva grejen med husdjur"

/ Hanna Hellqvist Morgonpasset i p3
 


Dagens

.
.
"Om man går snabbt och skrattar mycket, då syns det inte att man är ful"
.
/syster, vet inte vars hon fick det ifrån?

Kvällsmacka

Kände för att lyxa till det lite mitt i allt snöväder och blåsor på tungan. Kvällsmackan blev ingen vanlig en med smör och ost, nej här är dagens recept:
  • 1 skiva Energi (rostad)
  • Lite smör
  • Ruccolasallad
  • (jätte)lite rapsolja ringlad över
  • 1 avokado (mosad med lime)
  • Salt och peppar
  • Röd paprika
.
Mums Fillibabba säger jag bara!! :D

Dagens



Alla pommes frites ligger inte på tallriken
/ Krister i p3?

Dagens

Har kommit på en ny programidé, eller tja mer en blogg idé. Jag älskar motton, ordspråk, citat och ja allt sånt som olika människor säger; så min nya grej kommer bli "dagens" som kommer vara just sådana grejer, meningar som får mig att fundera och känna. Förhoppningsvis får det er att känna med. Ganska smart gjort av mig eller hur?
.
Första dagens blir min egna favorit, kort och gott:
.
HAKUNA MATATA
Timon & Pumba, Lejonkungen

Advokat?

Idag fick jag en uppenbarelse. Jag ska plugga juridik. Någonting jag varit inne på många gånger men idag fick jag som ett sign från gud, eller möjligen den grymt coola och professionella kammaråklagaren som agerade på rättegången jag var på idag. Ja, jag var på en rättegång idag; och nej jag har inte gjort någonting dumt, men det är sånt jag får göra på Rättskunskapen i skolan. Det var så himla grymt på alla sätt och vis, känslomässigt och tanken att göra någonting viktigt. Vissa gånger var jag på väg att ställa mig upp från stolen och uttrycka mina åsikter. Det var nog tur att jag höll mig, tror inte det skulle varit allt för populärt.
.
.
Vad säger ni, ser jag inte lite juridisk ut?

Det är sådana här saker som får en shopoholic att vilja bryta sitt shoppingförbud



2 månader

Idag är det exakt två månader tills jag blir mogen, vuxen, självständig. Det vill säga jag fyller 18.
Ganska stort tycker jag, glöm för all del inte bort det!
.
.
Jag för cirka 14 år sedan! :)

Guldbaggegalan 2010

Det blev inte Outsiders, tyckte inte det var jättekul med sockerplast- och asiatiskadock fanatiker. Istället blev det Guldbaggegalan på Svt 1, ingen reklam heller, underbart! När jag sitter här i tevesoffan och tittar är det två saker som slår mig.
.
  1. Varför ska det alltid vara en massa onödigt shabbel och "underhållning" på alla galor? Pinsamt att se Johan Glans kliva in i en maskin, omvandlas till tjej och kyssa olika människor i publiken. De pålagda skratten funkar 30 sekunder men när det dröjer 20 minuter innan första priset överhuvudtaget kommer till tals, då känns det lite jobbigt.
  2. Joel Kinnaman. Grr säger jag bara! Han är alltid snygg, men ikväll.. WOW alltså! Nu blir det till att springa till bion och köpa biljetter till Snabba Cash, han som gangster kille, kan det bli hetare?
.

Dagens i-lands problem

Det här är verkligen dagens i-lands problem. Ni vet dem dagarna då det inte är ett skit på tv, då det roligaste du kan leta fram är en dålig film du sett alldeles för många gånger, CSI miami eller New York som du aldrig orkar se eller nyheterna och Antikrundan. Dessa kvällar är verkligen hemska enligt mig, men idag är det värre. Tre bra/roliga tv program samtidigt, hur lyckas kanalerna? Kan de inte komma överrens så att ena kanalen kör värdelös tv en dag och den andra en annan dag. Nej nu ska vi istället köra allt på samma gång. Det är i sådana tillfällen jag önskar vi hade inspelningsbar box. Något jag borde ta upp med mamma kanske?
.
.
Svt 1, Guldbaggegalan 2010
.
.
Tv 3, Design: Simon & Thomas
.
.
Kanal 5, Outsiders
.
Själv kommer jag köra på outsiders, vilken väljer du?

gårdagen i bilder


.
Man vill ju inte gå hungrig, så vi dukade upp med daimglass, marränger, loka, cola, chips, dipp, nötter och godis
.
.
Malins outfit: gula pyjamasshorts, orange tröja, väst, Henkes mössa och blåa raggsockor med nallar på
.
.
Henkes outfit: Veronikas jacka, mina gröna mjukbyxor, pappas keps och mammas gummistövlar

lördag

Har känt mig skakig hela dagen, ingen aning om varför har bara varit ett stort orosmoln över - och i mig hela dagen. Men nu sitter jag i alla fall lugn och väntar på att finaste bästisarna ska komma hit. Det blir pizza nere på mitt rum, film, sing star och så massa mys såklart. Har städat rummet dagen till ära och sitter nu och lyssnar på Sagan om Ringen soundtrack och räknar minuterna. I love it <3
.
.
Henkis, Veronika, Jag och Malin är kvällen nördar <3

Camilla Läckberg

"Med djup koncentration tittade hon på rakbladet när hon sänkte det mot den ärrade, skadade huden som såg ut som ett månlandskap av ömsom vitt och rött kött , med skarpa, röda ränder som små floder. När det första blodet sipprade kände hon hur ångesten lättade. Hon tryckte hårdare och den lilla rännilen blev till en röd, pulserande ström. Jonna betraktade den med lättnad skriven över hela ansiktet. Hon lyfte rakbladet igen och ritade en ny flod bland ärren. Sedan lyfte hon huvudet och log in i kameran. Hon såg nästan lycklig ut."
.
.
Camilla Läckberg är verkligen en helt underbar författare, henne sätt att skriva, henne ordval, hennes skicklighet allt imponerar mig. Jag, som en före detta beroende i skärandet, kan inte annat än bli glad över hennes sätt att beskriva beteendet. Hon lägger ingen värdering själv, utan låter endast andra karaktärer vara de dömande. På något sätt känns det som att hon bryr sig, antingen har hon egen erfarenhet eller, som jag tror fallet är, har hon helt enkelt grävt och grävt efter riktig fakta. Visst, så gör säkert de flesta författare, men det skiter jag i, för hon har verkligen imponerat på mig.

kärlek <3

En helt underbar fredagsmys-kväll har jag haft. Först hemma hos bästis och äta middag, saffranskyckling med ris, hann även med lite sing star. Mami kom och hämtade upp oss och skjutsade oss hem till mig, först blev det färga hår och ansiktsmask. Sen smaska vi i oss marrängsviss och kaffe medan vi kika Romeo och Julia, helt underbar film! Visst den var helt galen i början, men på slutet var tårarna nära varje sekund. Nu sitter vi och käkar godis och tittar på You've got mail. Jag älskar min bästis <3
.
.
Allt klär en skönhet ;)

sovabuss

Alltså sovabuss, det är nog en av de underbaraste sakerna som finns i hela världen. När jag ligger där, nerkrupen i det stora, sköna, varma täcket och väckarklockans ilskna signal obarmhärtigt väcker mig ur min skönhetssömn; då är vetskapen om att jag snart kommer kliva in på bussen och få sova igen underbar.

Jag fullkomligt älskar att vara pendlar, att somna till det behagliga surr-ljudet och vibbrerandet som blir när bussen startar, lovely! Kan inte somna när den står still, bussen måste vagga mig till söms. Jag tror jag är beroende, av bussar. Tur är väl det att det är relativt miljövänligt och att kommunen betalar busskortet. Me like!


Fredagsplaner

Jag längtar till imorgon, för då ska jag ha fredagsmys med världens finaste bästis. Det är otroligt välbehövligt, blir sing star, film och säkerligen chirr, dirr eller godis. Älskar't :)
.

tvivel

Har ingen ork med någonting, eller i alla fall ingenting roligt som jag brukar tycka om. Orkar inte gå tillbaka till depressionen, vill inte tillbaka till höstens sinnesstämning. Ändå tror jag inte jag är på väg dit, men blir nästan rädd för mig själv för jag vet aldrig vad jag kommer tycka, tänka och känna. Snäser åt kompisarna, fast det verkligen inte är meningen, är otroligt lätt retlig, vill plugga, eftersom jag då har en anledning att vara för mig. Det konstiga är att jag egentligen trivs med mina vänner, jag älskar dem verkligen. Men min tvivlan på mig själv får mig att inte "vilja" det, eftersom jag vill dem det bästa ska det inte behöva vara med mig. Jag är deras beskyddare, men min egen förrädare.

Bush-Stenmark

Idag är en sådan dag då jag verkligen älskar att jag fick en rosa, uppblåsbar slagkille som jag kan ta ut min aggression  på, i julklapp. Efter många om och men hade jag faktiskt lyckats skrivit en argumenterande text som jag var ganska nöjd med, eftersom jag vill ha MVG var det som behövdes. Efter att läraren varit ledig hela veckan, så jävla idiotiskt eftersom kursen slutar idag, kom hon tillbaka nu på förmiddagen och fick läsa genom min text för feedback. Där förstördes min dag. Det mesta var fel, jag höll mig tydligen inte till ämnet, hade inga fotnoter och var alldeles för "vass".
.
Var så himla nervös innan så tårarna bara kom, turligt nog efter att jag gått ut ur rummet, var så arg, ledsen, chockad, ja allt man kan vara. Som tur är har jag underbara kompisar som kom med kramar och köpte choklad åt mig. Efter nån timmes ledsamhet bestämde jag mig för att inte vara långsint, har faktiskt fått en extra vecka på mig att skriva. Så nu ska jag gå ner, slå på Bush-Stenmark (som min rosa vän heter) och tänka på läraren, sen ska jag skriva världens bästa text som någonsin funnits!

Kakätargen

Sista dagen med naturkunskap B, stressigt som tusan men hittade nyss en ganska intressant grej. Jag har helt klart en speciell variant av FTO!

En gen har hittats, som påverkar hur många kakor ett barn tar från ett välfyllt kakfat innan det är nöjt.

Forskare undersökte 150 barn i fyra- till femårsåldern. Efter en ordentlig måltid satte man fram en tallrik med kakor och iakttog hur många kakor de olika barnen tog innan de var nöjda.

Man fann då att de barn som hade en speciell variant av genen FTO (som man redan tidigare visste var vanligare hos överviktiga än andra) tog betydligt fler kakor än andra barn.

Detta styrker den bild som växer fram bland forskare att många gener som ökar risken för fetma gör detta genom att kontrollera aptiten och suget efter mat och sötsaker


middag

Min mamma är ganska söt, eller väldigt söt faktiskt. Jag fick snabba mig och värma en matlåda till middag, hade bråttom till Spinningen, som förövrigt var grymt rolig, skönt att börja träna igen. Men då orkade inte mamma laga någon ny mat, så då "skapade hon en ny maträtt" som hon sade. Enligt henne var det gott, men jag tvivlar. Vad tror ni?
.

shopping

Okej, jag är inte gjord för shopping-förbud, det funkar inte, det ligger mig alldeles för varmt om hjärtat. Jag klarade två dagar sen kunde jag inte motstå dessa två godingar. Till mitt försvar kan jag säga att jeans behövde jag verkligen, det är en front det är brist på. Linnet var också ganska nödvändigt eftersom det passar perfekt till min nya kjol jag köpte förra veckan, och jag måste vara fin för på lördag har Malin 18-års middag. Jag skulle helt enkelt inte överlevt utan dessa, vilken tur att jag då införskaffat dem! ;)
.

arton

Någonting som verkligen måste uppmärksammas idag, tycker jag, är att min älskade, kära, underbara, fina, vackra, roliga, gosiga, busiga, mysiga (kärt barn har många namn) Malin fyller 18 år idag, hur stort är inte det?! Som vanligt var vi vänner lite busiga och kidnappade iväg födelsedagsbarnet till en överraskning, marrängsviss blev det idag, inte ett dugg fel enligt mig.
.
Arton är ju verkligen en milstolpe här i livet, och om tio veckor och en dag är det dags för mig. Vet redan vad det första jag ska göra är. Hänga på porten till ICA på morgonen, gå in köpa ett 6-pack folköl och njuta!
.

Rund

Idag har jag nog haft årets hittills intressantaste disskusion, den ägde rum för cirkus fem minuter sen, mellan mig och Veronika. Mycket viktiga grejer.

- Alltså jag hatar att man måste ha Times New Roman
- Jag vet, den är så jävla tråkig och ful
- Eller hur, den här är mycket finare
- Ja och den är lättare att läsa också
- Ja och den är liksom rund och fin
- Verkligen, den är verkligen rund


garderoben

Har ägnat kvällen åt städning av garderoben, någonting som verkligen behövdes. Fick mig verkligen en tankeställare då jag insåg att jag har så mycket kläder som jag vill använda, men inte hinner, för att jag har för många. Därför bestämde jag mig för att ha shoppingförbud januari ut och njuta av det jag har istället!
.
.
Tömd garderob
.

.
Klädhög
.

.
Nystädad garderob!

the lord of the rings

Har Sagan om Ringen maraton med Veronika och Malin, de långa versionerna såklart. Började vid tre tiden, två är gjorda, bara sista godingen kvar. Nördarna njuter, kunde inte spendera sista jullovsdagen på ett bättre sätt.

Ett rubrikslöst inlägg

Skulle egentligen lägga in bilder på min grymma guaca. och min fina mamma och bästis, men kamerasladden har fått ben så det blev inget av med det. Godbitarna kommer upp imorn istället.
.
Sleep tight, dream about bedbugds tonight!

myslördagen fortsätter

Jag fortsätter min myslördag, varför lägga ner tankekraft på jobbiga Naturkunskapsuppgifter och världsproblem? När jag istället kan ägna mig åt det här:
.
.
Sällskap av finaste Veronika
.
.
Tacos med guacamole och ostchips
.
.
Smala Sussie

Lördag

Idag ägnar jag dagen åt det här, mycket fin Lördag om ni frågar mig! :)
.

vänskap

Det är ganska läskigt, men samtidigt häftigt, när man träffar en människa som är så lik sig själv att det är som att kolla in i sin hjärnas spegelbild. Detta gäller en mycket god vän till mig som jag just börjat umgås riktigt mycket med, vi har verkligen hittat varandra och det är helt underbart. Eftersom vi har samma historia och tänker och handlar lika i många situationer kan vi hjälpa varandra. Vi har olika erfarenheter och kan stötta och hjälpa varandra när vi har problem. Många säger att man inte ska vara för lika i ett förhållande, notera vänskapligt inte kärleksfullt, men jag tror inte det. Det handlar däremot om olika sorters relationer och förhållningssätt, man får ut olika saker av olika personer, helt underbart om ni frågar mig. Jag förstår inte människor som umgås med bara en och samma människa hela tiden, vilken brist på utbytande, jag skulle gå under.

my place

Pluggandet släng dig i väggen, knäppa kort på nya rummet är mycket roligare. Här kommer lite bilder från när Veronika och jag var och shoppade loss till mitt rum och hur resultatet blev!
.
.
Veronika, suddig bild men hon är ju så fin ändå :) <3
.
.
Min obeskrivligt goda lunch. Grekisk linssoppa som  serverades med kalamataoliver, bröd och tzatsiki.
60 :- på Storken
.
.
Nyinköpta möbler från IKEA, min nya myshörna!
.
.
Sängens nya plats, Veronika har tom fått mig att börja bädda ^^
.
.
Världens finaste människor pryder min vägg <3
.
.
Gräs, sånt som alla 17-åringar lägger pengar på
.
.
Till sist, julklappen från fina Sis. Underbart om ni frågar mig! :)

pluggpaus

Nu har jag lyckats plugga i ... 30 minuter!!! Och i tiden ingår då hämta datorn, få igång den, öppna alla filer och stänga av den till kaffepausen. Okej, jag kommer aldrig bli en naturvetarepluggare, på mn uppgift står det att alla argument ska var väl underbyggda av fakta, INGA ogrundade åsikter. Där var jag körd, jag som älskar att debattera och argumentera, men inte när jag måste tänka på stamcellernas uppbyggnad och, vad händer egentligen med evolutionen om blodcancersjuka överlever? Intressegrad: NOLL
.
Men eftersom jag varit så duktig, kände jag mig välförtjänt av lite kaffe och bloggpaus. Däremot svarar inte kära bästis på mina sms, så nu har jag inga argument för att förlänga rasten. Fan, inte ens det har jag argument till. Det här MVG: kommer så gå åt skogen.

frisyrer

Klipptiden närmar sig, har enligt mig blivit alldeles för långhårig, och tänker denna gång köra på något riktigt kort så jag slipper tycka det är långt redan efter tre veckor. Men det är svårt, vågar jag? Passar jag i jättekort, eller kommer jag se tjock och ful ut? Dagen har ägnats åt lite inspirationssökning, vilken är din favorit?
.
.
Såhär är jag klippt just nu, på tok för långt!
.
.
Alyssa Milano, kort men ändå spretigt
.
.
Alecia Moore, fortfarande lång lugg
.
.
Carina Berg, riktigt jävla kort!
.
.
Natalie Portman, ingen lugg
.
.
Victora Beckham, kort fram o bak o lite längre på sidorna

sjuk

Jaha, vilka hjältedåd har jag utfört idag då? Hjälpt tio tanter över vägen? Räddat en katt ut er träd? Hittat ett botemedel mot Parkinsson? Nej, inte ett enda. Jag har ägnad dagen åt soffsovning och febermardrömmar om Mamma Mia. Trevligt, eller hur?
.
Men inte är jag grinig och sur åt att jag ägnat en, av de dyrbara lovdagarna, åt illamående, feber och huvudvärk. Nej som min kära vän Sara sade "Men du kan ju ändå inte gå ut när de är hundra minusgrader så du har iaf valt att vara sjuk på en bra tidpunkt typ". Det gäller ju att se det positivt, jag slipper frysa arslet av mig och jag kan, utan att känna mig som en gammal tant, gå och lägga mig efter Vänner. Jippie!
.

deppinlägg

Blir så arg på mig själv, okej här kommer ett deppinlägg, så har du inte orken, vet att du inte borde läsa eller bara helt skiter i hur jag mår, kan du sluta läsa här. Hejdå och ha en bra kväll till dig!
.
Till er andra, eller datorn, mig själv eller vem jag nu skriver till. Varför kan aldrig knuten lösas? Efter djupa depressions veckor under sommaren och hösten blev allt mycket bättre och jag kände mig lätt som en vind, fri som en fågel, som Rasmus på Luffen. En helt underbar nyårsafton, varav det nya året ska efterlikna. Men nej, ångest klump och tårar som vill fram. Trött på alla, vill flytta härifrån, vill inte umgås, vill att någon ska vilja umgås. Inte konstigt att ingen vill det när jag är såhär, men ändå. Kan knappt fejkle, och då har de gått långt! Funderar på om det kanske är dags att fly, vara feg, men då faktiskt kunna andas. Kikar på blocket, lägenheter finns det gott om!
.

kvällen väntar

Idag ägnar jag kvällen åt Åter till Coulmountain, gråt-varning!, och belgiska chokladen jag fick av Bums. Gillar't!
.

2010

Nyårsafton spenderades hemma hos mig med finaste vännerna, nyårsdagen spenderas ensam i soffan tittandes på film. Liten resumé, vad gjorde jag 2009?
.
  • Började tvåan
  • Träffade Anna <3
  • Galloperade på en häst OCH ramlade av
  • Blev utsedd till årets hjälte i skolan
  • Fyllde 17
  • Övningskörde, en massa!
  • Hade min första pojkvän
  • Gjorde slut med min första pojkvän
  • Blev riktigt bra kompis med Henke
  • Kramade min pappa
  • Lärde mig hantera min ångest
  • Älskade någon och blev älskad tillbaka
  • Lärde mig acceptera att saker och ting är som det är, och det är inget jag kan påverka
  • Titta mig själv i spegeln och tyckte jag var vacker

RSS 2.0