onsdagstankar

Varför kommer man på allt smart på bussresan hem klockan åtta en onsdagskväll? Och sen när man kommer hem och ska skriva av sig allt så finns det inte där, konstigt sånt där, hjärnverksamhet. Minns i alla fall att jag nästan började gråta där i det slitna, gråa sätet. Ingenting var egentligen sorgligt eller dåligt men jag blev bara så känslig, blödig, gråtfärdig.. Jag kanske är i klimakteriet ändå?
.
Började tänka på en sak jag och mina kära vän Emilia pratade om igår, hur frustrerande det är att älska någon att man inte vet hur man ska visa det. Känner ni igen er? Det började jag tänka på och på en gång känner man sig så otillräcklig och taskig, bara för att jag inte hittar ord till att beskriva hur mycket jag tycker om en viss person. Fast när jag tänker efter, borde inte det nästan vara det finaste någon kan säga till en? Att vara så bra att mänskligheten inte har något ord för att beskriva mig.

Dag 2

.
Badrummet!

Magnum Golden Hazelnut

Första "nyhets"-glassen smakat, fick bli Magnum Golden Hazelnut, hasselnötsglass med choklad överdrag med hasselnötsbitar. Mycket god enligt min smak, överdraget är toppen, men tycker dock att det kunna va något mer än bara glassen inuti, kanske lite chokladsås? Dessutom är Magnum-glassarna alldeles för stora, orkar knappt, men då är det bra om man är två och delar! Allt som allt: 4 av 5 korvar!
.

dag 1

Ungefär exakt (eller rättare sagt väldigt exakt) så här ser mitt kök ut just nu. Mysigt och ombonat, vad mer kan man begära? Jag märker att jag har blivit bygg-sjuk, tänker inte på annat och pratar inte om annat, kan gissa vad jag kommer drömma om inatt. Undrar hur länge mina kompisar orkar med mig?
Men här är i alla fall lägesrapport efter dag 1
.

det fortsätter

Bankande har övergått i något obeskrivligt borrande som mötte mig så fort jag öppnade dörren när jag kom hem. Trevligt, och det här är bara första dagen, 20 more to go. Men nu är det äntligen slut för dagen nu är det lugnt fram till klockan 06 imorgon, underbart!

miss händig

Skruvat, dragit, lyft, ryckt, plockat, packat, burit. Det är ungefär det min dag bestått av, plus kaffemys med finaste Veronika och Australia och Smala Susie... Men förutom det! Köks - och badrums renovering står på schemat de närmsta veckorna och förberedelse har varit helgens nyckelord. Har därför inte hunnit suttit vid datorn någonting på hela dagen, KATASTROF! Eller kanske nyttigt? Nåja, jag är i alla fall säker på att jag kommer ha träningsvärk i armarna i morgon efter timmar av arbete med armarna över huvudet. Men vad gör man inte för familjen, när man är en muskelknutte?
.
Tungan ;)

lördagkväll

Lördag, party, dricka, dansa, musik, dunka dunk, sång, fyllekäk, vänner, skratt. Mycket av det en lördag "ska" innehålla, och jag var även påväg ut och träffa kompisar. Men mitt bland sminkandet och musiken kom jag på mig själv att tycka det skulle vara så skönt att bara vara hemma med mamma och pappa, inte göra något speciellt utan bara ta det lugnt och låta det vara lördag. Så nu sitter jag och kollar på Millenium-serien på SVT 1, Noomi Rapace har inte bara snygg man och är vacker själv, nej hon är grym på att skådespela också. Inte så pjåkig lördagkväll ändå faktiskt!

metallbiten

Nu är det gjort, metallbiten är på plats och gud så konstigt det känns. Men I love it! Middagen bestod av nyponsoppa och kan tänka mig att det kommer se ut så de närmsta dagarna. Men vad gör man inte?
Bilder kommer senare!

tungpiercing

Nu är det bara tre timmar kvar. Eller tre timmar och 44 minuter för att vara exakt. Sen sitter jag med metallbit i munnen, säkerligen dräglandes, lidandes och lyckligast i hela världen. Är nervös, men inte för att det ska gröa ont, utan för att det ska bli fult, inte passa, vara fel. Men då är det ju bara att gå med stängd mun, allting har en lösning. Nu är det bara tre timmar och 42 minuter kvar. Hjälp!


ett steg närmare rynkorna

Jaha så har jag fyllt 18, myndig, vuxen, nya blickar på livet och nya möjligheter. Ständig köning till snuset och folkölen hedanefter! Fast vet inte riktigt om det känns någon skillnad, har försökt känna efter, men nej inget händer. Känns mest konstigt att jag nu är 18, jag som nyss var 14? Vart försvann tiden?
.
Har i alla fall haft en underbar dag med fina uppvaktande och underbara vänner. Mysiga, personliga presenter som jag bara skrattade och mös av. Fick en gitarr, så nu ska här liras! Fick även en bil, som man "ska" få när man fyller vuxen, men ingen ferrari som rikemansungarna i My sweet sixteen. Nej en blå/vit leksaksbil från mormor och morfar, helt min stil! Första inlägget som vuxen avklarat, men ni behöver inte oroa er, kommer fortfarande vara lika busig och barnslig som vanligt. Det lovar jag!
.
min fina tårta :)

Inte kul

Man blir inte glad, inte glad alls faktiskt, när man har varit duktig och lagad fin middag till sig själv. Upptinand tacofärs med grönsaker och guacomole och så när man tar fram till tortillabröden ur skafferiet är det mer mögel i påsen än bröd. Suck och stön! Men då gäller det att inte deppa utan använda sin kreativa sida. Jag körde på nått hårt bröd och använde som chips, faktiskt riktigt gott. Bonne apetite!

Dagens

.
På frågan vad är det här,om en bild på en haschkaka
.
.
"Julvört?"
.
/Gunilla

Nyhemkommet

Fick äntligen mitt halsband från Mihi idag! Fy tusan så fint det är. Och inte nog med det, eftersom leveransen blev försenad fick jag en liten kompensation, ingen dålig en om ni frågar mig :D
.
Halsband

Kompensering :)
.
.
.
http://mihi.se/

Dagens

.
"Det är Nicke Nyfiken som lärt mig vika hattar"
.
/Veronika

Helgsammanfattning

  • Konsert med dålig röst
  • Konsert med bra röst
  • Vårsol
  • Champagne
  • Bada tunna
  • Innebandymatch
  • Fina vänner
  • Kramar
  • Geografiplugg
  • Snöoväder

Dagens



"Det här är ju VÄRSTA fjällenspelet"

/Treglassaft om plump


sångfågeln (kråkan?)

En konsert avklarad, one more to go. Borde egentligen stannat hemma igår men plikten kallade och det första jag gjorde efter att ha äntrat skolbyggnaden var att ha engelska NP muntliga delen. Mina vackra, sjuklings-förkyld-trött-stämma ekade i väggarna och läraren kunde inte annat än att ge mig MVG.. Ja, hoppas kan man ju iaf.

Klockan kvart i tre cirkus begav jag mig mot bussen, var lat och tyckte jag hade en bra anledning att åka buss istället för att gå, sjukdomen you know. I alla fall så äntrade, äntrade mitt nya favoritord, jag nanna skolans aula en si så där tio minuter senare för soundcheck med mera. Halv nio var konserten klar, gick bättre än förväntat och trots helt pajjad hals sjöng jag solo, verkligen inte mitt bästa framträdande men helt okej, och gick helnöjd av scenen.

Efter att morfar kommit och hämtat mig, fina morfar, drack jag en kopp te med massa honung och hoppade i säng lagom till klockan tio. Nu väntar en till konsert, om fem timmar, och då jävlar ska jag ge allt. Så om ni hör ett ljud (och känner en liten doft) så är det bara jag!


godnatt

Två tuggar. Det var det jag fick ner av middagen jag precis lagat. Ska försöka med lite glass som fina mami köpte åt mig idag. Måste bli frisk. Måste bli frisk. Måste blir frisk. Går nog och lägger mig sen. God natt

stressad

Jag är så himla stressad. Mest sjuk, men också mycket stressad. Imorgon väntar en konsert, en konsert som jag längtat efter de senaste veckorna, som jag till och med ska sjunga solo på. Och vad gör jag? Jo jag går och blir super duper mega sjuk på alla sätt som går. Är så rädd för att jag inte ska vara frisk till imorgon och inte kunna ställa mig på scenen och göra det jag älskar. BLÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ!

glassen väntar

Som sagt, jag är sjuk. Vaknade klockan halv fem i morse av feberdrömmar, riktigt hemska sådana och insåg att det inte blir någon skola för mig idag. Så just nu sitter jag och kollar på Harry Potter och den flammande bägaren, perfekt sjuk-film, försöker få ork till att hämta glass och kanske hoppa i duschen. Känner på mig att det kommer bli många meningslösa inlägg idag, forgive me.

sjuk och jävlig.. igen..

Japp jag är sjuk igen, förstår inte varför mina halsmandlar väljer att svullna två dagar innan konsert och soloinsatts, vad har jag gjort för att förtjäna detta? Dum som jag är åkte jag till skolan, eftersom jag bara hade lite ont i halsen, och var bestämd på att jag skulle orka åka till mormor och morfar och sen till körträningen. Till klockan halv fyra höll jag ut, sen gav jag upp, åkte hem och sov till tio. Missade Grey's dock, men sängen var bra jäva skön alltså!
.
Nu har jag fått  i mig en varmmacka och ligger och funderar på hur länge jag ska orka vara uppe. Fem? Tio? Femton minuter? Tror det första förslaget låter mest rimligt. Godnatt, over and out!

haircut


det är fint

För er som missat det så är det underbart väder ute, och för er som missat det, det vill säga alla ni som inte är Malin och Veronika, så har jag varit ute på en promenad och känt solens strålar värma mina vinterbleka kinder. Lite poetiskt så här en mars den femte. Dessutom spenderar jag tiden med två fina flickor, vi har räknat matte och det gjorde ingenting. För vi gjorde det tillsammans och då blir faktiskt allting så himla mycket bättre. Gud vad jag är positiv. Gissar på en kombination av väder, vänner och vila? De tre magiska V:na.

 

skolavslutningen 2009


julklappar i mars

Vad är bättre än att kliva in i rummet och se nya julklappar stå på sängen och vänta på en? Ingenting! För det fick jag uppleva idag och det var helt underbart. Två afrika-inspirerade lådor, "soo treglassaft-style" (som Kissie skulle skrivit) och två afrikanska marackas. Satte genast igång och möblera om och spela på de nya instrumenten. Tack morbror och kusinerna <3
.

Dagens



"Varför gör du dig alltid bättre än vad du är?
För att jag är bättre än vad jag är"


/Pax

helt oväsentligt egentligen, men nån gång kan väl jag också vara normal?

Efter en seeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeg dag hemma, bestående av nada sitter jag nu hemm hos Milisen o myser. Självklart blire schlagerfest till kvällen, man är ju ändå svensk, eller nått? Har ägnat lite tid åt p3 som listade finalen, vilka flippar och floppar? Själv satsat jag på Salem, söta Salem, som är en sån där riktigt jag-vill-nypa-dig-i-kinderna-som-e-mormor-kille. Eller varför inte Pernilla Wahlgren? Som självklart körde sitt "underbara" skratt vid intervjun. Kanske också ska börja med det?

ljushuvudet själv

Det är faktiskt så att jag är lite smartare än alla andra och det är verkligen inget jag bara sitter här och hittar på, nej jag har faktiskt bevis. För om man klarar kluringarna som finns i UNT varje söndag, så har man faktiskt ett IQ över det vanliga. Och vem klarade idag denna? Jo då, ni har gissat rätt. Moi! Så nu tänker jag gå runt och skryta om hur smart jag är. Enda tills nästa söndag då jag troligen inte kommer klara en enda av de tre utmaningarna. Men det är en senare fråga..

kan inte annat än le

Två tider till, sen är jag frisk-förklarad. Känns skönt efter si så där tre år i terapi. Kan inte annat än att vara stolt över mig. Två gånger kvar, vad köper man för "avslutnings"-present till någon som räddat ens liv?
.

ville bara säga det..

Igår gick jag in på ett café, och ville ha en muffins.
Utan russin och utan choklad, en vanlig jävla muffins.
'
Hade dom det?
Nej, för dom hade bara mackor med pastej
och en liten svettig fralla med fisk och remoulad.
'
Jag brukar va i god balans, gör inga stora scener.
Men inte trodde jag att caféer fanns, som inte hade muffins.
'
Fattar ni det? Nej, för ni käkar bara mackor med pastej
och kan inte förstå en riktigt ledsen människa.
'
Varför, varför finns det ugnar?
Och varför finns det plåtar?
Och varför finns det formar?
När ingen vågar baka, en fluffig liten kaka,
som jag då sen kan äta, när jag vill ha en fika.
'
En enkel fråga ställde jag, till den lilla expediten:
"Om du stått här, och inte jag, skulle du då bli besviken?"
'
Men hon svarade: Nej, jag skulle ta en macka med pastej,
hålla käften, ta en tidning och sätta mig.
'
Jag hade fått en kombattant, jag ville inte ge mig.
Så jag sa: Min lilla smörgåstant, vad kul det är att se dig.
'
Menade jag det? Nej, du är allt en tyken jäkla tjej.
Du kanske själv skulle in i ugnen och bli pastej.
'
Varför, varför finns det ugnar?
Och varför finns det plåtar?
Och varför finns det formar?
När ingen vågar baka, en fluffig liten kaka,
som jag då sen kan äta, när jag vill ha en fika.



vilka rea-fynd!

Hemma efter några timmar på stan och vad har man i kassen? Jo världens REA-fynd i form av *trumvirvel* två stycken tre-pack trosor från HM för 64.50 kr styck. Plus en bh och 5-pack strumpor. Tjoho så roligt! För att inte tala om värme-skydds-sprayen från Åhléns för cirkus 70 spänn. Men jag försöker tänka som mormor "det är inte roligt att inhandla dem, men tänk så jobbigt det skulle vara utan dem" , älskade mormor. Det är väl så egentligen, men fy babblan det känns fortfarande lika värdelöst att ha spenderat nästan 500 kr på så tråkiga grejer...
.
.
.
.... därför kunde jag inte låta bli att köpa ett halsband också..

Dagens, eller , Vägen till en kvinnas hjärta heter choklad, bevis 1

.
"Jag tar den största"
.
/ Jag, när det endast var tre chokladbitar kvar
och en var liiite större en de andra

det lyser

Plötsligt känns skolan ganska trevlig när jag får kramar och choklad när jag tröttnat på allt vad EU heter efter två timmar stirrande på dataskärmen. Däremot vet jag inte riktigt om jag ska längta till min födelsedag längre, eftersom veckan då består av två stora redovisningar och två prov, varav ett klockan 08.30 på födelsedagsmorgonen. Kanske ska beställa några kartonger från marabou?


C'est la vie

Okej borde kanske börja inse att jag inte kommer sluta shoppa...
.
.
Nyinhandlat från Monki <3

Dagens

.
"Det suger att folk är mycket fulare när man inte är full"
.
/Rasmus

the snygging

Tänkte bjuda på en liten snygging såhär på söndags förmiddagen, en snygging som fullkomligt älskar sin webkamera, som ni kanske märker. Men, för att förklara mig, det är otroligt kul och lätt att bara sitta och kika klicka samtidigt som det är lite självterapi. Alla bilder blir verkligen jätte fula och det är därför jag tar dom, för att lära mig att fult inte alltid är fult. Att jag är vacker som jag är och allt sånt. Själv träning så att säga. Dessutom lägger jag upp dem här för att träna mig i att visa mig när jag inte är fixat och donad, att visa mig hur jag verkligen ser ut. Nyttigt för alla tror jag!
.

fundering

Man kanske ska börja fundera på om man är inne för ofta i en affär om butiksbiträdena glatt hejar när man möter dem på gågatan?

sjuklingen roar sig 3

Så hur avslutas en sådan här tråkig och sjuk dag? Jo den avslutas på absolut bästa tänkbara sätt. Mamma kommer hem och är sugen på Falafel, vilket resulterar att det är det som serveras till middag. Det fortsätter med att jag är snäll dotter och färgar håret rött på mami, sen tar vi oss en kopp kaffe och löser namnsdagskorsordet. Nu sitter jag och slökollar på Antikrundan och väntar på att jag ska få gå och sova. Ganska schysst slut tycker jag :)
.
.
Så jag fortsätter att roa mig.. Dagens fråga blir, från vilket land kommer Falafel?
Flaggan är en ledtråd ;)

sjukligen fortsätter roa sig..

Har faktiskt ringt och pratat med min doktor, teknik magasinet, druckit te, ätit kakor, duschat och klätt på mig. Därför tänkte jag nu bjuda på "Dagen outfit" på Treglassaft-sätt. Varsågod och njut!
.
  • Hår: ofixat rakt upp
  • Smink: nada
  • Tröja: T-shirt store
  • BH: Sporttopp
  • Leggings: Gina
  • Humör: Sjuk! :(

sjuklingen roar sig

Ligger hemma i soffan, andra filmen för dagen rullar på, men trots att det är Ace Ventura orkar jag inte skratta. Hatar verkligen att vara sjuk. Det värsta är också att jag inte är riktigt sjuk sjuk utan bara sjuk, liksom helt orkeslös och lite illamående, lite feber, lite ont i huvudet men ändå inte helt utpumpad på något ställe. Så frustrerande, låt mig ligga och spy i två timmar så allt är lugnt sen, men det här är bara frustrerande. Så jag roar mig, på det roligaste sättet jag kan komma på och orkar. Laptopens inbyggda Webcam!
.

sjuk och jävlig..

.
Då är det tur att Grey's har premiär

Bumsen <3

För er som har missat det så har det varit en jordbävning utanför Chiles västkust, där en av mina bästa kompisar befinner sig. Min lördags förmiddag var därför hemsk, innan vi fick tag på henne och hörde att hon mådde bra. Det är helt sjukt hur nära en sådan sak egentligen är, att vara på fel plats vid fel tidpunkt är lättare än vad man tror. Men nu var hon på rätt plats och det tackar jag Gud/Gandalf/Hennes släktingar/Mamma (?) för.
.
fb-konversation för cirkus en timma sen <3
.
Nu vill jag mest att hon ska komma hem så jag får krama om henne dessutom suger det att hon blir brun som en pepparkaka medan jag mest liknar en albino-isbjörn .. typ .. Så funderar på att ta en helikopter och hämta hem na. Någon som vet någon som har någon som jag skulle kunna låna?
.
.
Vackra Bums <3

första skoldagen



BLÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ





RSS 2.0