duktiga jag

Känner mig så himla duktigt över dagen. Lite sovmorgon, javisst, tv-tittande och facebook. Men därimellan har jag hunnit skottat snö, iklädd mina gröna mjuksar med lila prickar, mammas vinterboots, olika vantar och världens längsta halsduk, ibland är det skönt att bo på landet. Men förutom det har jag vattnat mammas pelargoner och fixat på rummet så det ser någorlunda respektabelt ut när bästa kompisarna kommer på nyår. Tycker jag har gjort mig förtjänt av lite mozartkulor och Legally Blonde tittande.
.

Fint

Nu är årets arbetsinsatts avklarad, känns helt underbar! Massa pengar på kontot jag kan spendera nu de två veckorna som är kvar av jullovet. Ikväll kommer finaste bästisen hem, jag ska snart hoppa in i duschen, det finns choklad i köket och pommes frites i frysen. Livet känns ganska fint faktiskt!
.
.
Till och med Hobbe är snäll o har varken bajsat eller kissat på golvet, tjoho!

Viva la jullov

Familjen har åkt iväg till fjällen, jag valde att inte följa med, helt ofattbart och idiotiskt enligt de flesta, men kände att synapserna skulle få det alldeles för kaotiskt om jag skulle ägna en vecka, i en stuga, med familjen. Sad but true. Istället stannar jag hemma i kära huset, tillsammans med hunden och vänner, jobbar och skriver sista uppsatsen på Naturkunskap B, så jag kan haffa mig ett MVG.
.
Blev kanske inte den bästa starten, då jag möttes av hundens avföring lite här och där i huset, när jag vaknade vid ett tiden. Men vad gör det om hundra år? Blev till och hämta plasthandskar och papper så var problemet löst, och inte älskar jag honom mindre för det. Nu sitter jag med en kopp kaffe och julklapps-toffiffeen och planerar omorganisation av rummet. Viva la jullov!
.

julen är slut

Julen är slut, glöggen är drucken, klapparna öppnade, julsångerna lyssnade, pepparlaxen uppäten och släkten hemåkna. Tacka vet jag DBT, DialektiskBeteendeTerapi, min livlina i juletider. Fejk-släkt-leendet på, medvetet närvarande över sillsmaken, för att inte tala om över känslan av kolsyra i näsan. Med andra ord, jag överlevde julen. Jag umgicks med släkten. Jag hade ångest. Men jag stannade kvar. Ett poäng till mig?
.

god jul

Julskinka, Prinskorv, Senapssill, Jansson frestelse, Julmust, Snaps, Kaffe, Knäck, Nötter, Köttbullar, Rödbetssallad, Gravad lax, Risgrynsgröt, Mozartkulor, Julöl, Potatis, Lutfisk, Pepparkakor, Lussebullar
.
.
.. Själv börjar jag julafton med pizza till frukost.. God Jul! :)

julmust

Idag skulle pappa förklara hurvida julmust är gott eller inte och varför du endå dricker fast du tycker det är äckligt.
.
"Det är så ogott så det blir gott. Man vill inte dricka de, men man måste... För det är så gott"
.
Notera det där lilla måstet som slinker in, man måste alltså dricka julmust, inga val, du måste. Det konstiga är att jag förstår vad han menar och håller med. Julmust problemet är löst, eller inte?
.

Tack UL för julklappen?

Dagen börjar med att min vanliga buss, som går 07.28, inte anländer och jag tvingas stå ute och frysa som en tok tills nästa buss kommer, en halvtimme senare. Väl på bussen är den jättevarm, har de skönaste stolarna och jag blir nöjd, glad och har snabbt glömt kylan och ilskan över att första bussen inte kom.
.
När jag ska åka hem på eftermiddagen kommer bussen visserligen i tid men har inte ett enda element på under hela resan = ISKALLT!!.UL:s lilla julbus eller vad är det? Måste säga att jag inte uppskattar det till fullo. Tycker de borde köra helhjärtat på komma i tid, elementen på och sköna säten = GOD JUL ÅT MIG!

Bert

Hart Bert-maraton med finaste syster. Popcornen är slut, men vad gör det när du tittar på världens skönaste serie genom tiderna? Är just nu inne på avsnittet med "stöd-bollen", ni vet när det är en stor gala, alla klär ut sig och du vinner en typ 2 kg stor chokladboll. Kan det bli bättre??
.
"Har du fått nått än då? Fjunis!!"
.

Walking In Memphis

Mitt i alla julstress, naturkunskapsprov, inlämningsuppgifter, körer och killar som blir singlar vid fel tillfälle är det tur att musiken finns. Vad hade jag annars gjort? För tillfället går Calle Kristiansson på repeat på Spotify - tröttnar aldrig! Den gör mig så varm och glad, tänker på hans leende och kan inte låta bli att le själv. But still, tårarna och klumpen finns där i magen och de vill ut, men det går verkligen inte. Har försökt/velat gråta nu i två veckor men har inte lyckats. Tårkanalen sätter stopp, länge leve uttorkningen typ! Eller intorkningen av uteslutande tårar?
.
Men tror jag sätter igång Walking In Memphis igen, kryper ner under täcket, kramar Tobbe-grisen och gråter, med tårar. Eller utan.
.

godispåsen som försvann

Vet ni vad som hände mig idag? Något som gjorde mig chockad, ledsen och full i skratt. Någon snodde min godispåse. Var inne på Åhlens med Veronika, vi hade provat kläder och gick sedan till kassan för att betala. När vi sedan ska gå ut märker jag att jag inte har godispåsen med mig och eftersom jag inte varit någon annanstans förstår jag att den måste vara i provrummet. Men icke sa nicke, när jag kommer dit är där helt tomt. Vilket måste betyda att någon måste gått in, sett påsen och tagit den. Vem gör något sådant?
.
Så jag fick sitta hela bussresan hem utan godiset som jag sett fram emot. Lite surt, men sånt är livet. Fick ökensand och kaffe hos Veronika, så är ganska nöjd ändå :)
.

snart

Okej jag ska börja blogga på riktigt igen.. snart..
.
Kör nog på att det blir ett nyårslöfte eller så!
.
Men jag kan meddela att idag gråter jag till Svenska Hjältar, såg ni?

Robot

Oj vad jag är extremt dålig på att blogga, stackars mina enormt många läsare som har fått suttit gråtande i flera dagar i brist på rolig läsning, eller?
.
Men har faktiskt bra skäl till detta, jag är nämligen en robot. Veckan går, skola alla dagar, kommer hem vid sex-sju, helt död, äter middag, kikar tv, sover. Helgen närmar sig, direkt efter skolans slut på fredagen blir det springa till bussen, direkt till jobbet, slutar 22.30, hem, ännu mer helt död, sova. Vaknar klockan 13 på lördagen, fortfarande helt död, åker och jobbar kommer hem vid elva, behöver jag säga att jag är död?
.
Känner mig lite som en robot, som går och går och går på någon slags konstig energi, sover inget vissa nätter, alldeles för mycket andra. Axeln värker fortfarande, från moppevurpan, men har inte tid. Jag går och går och går, hinner inte stanna. Jag är en robot.
.

RSS 2.0