så länge

Blir nog kanske inget mer bloggande. I alla fall inte här. Läste genom gamla inlägg och känner att jag vill bryta upp lite, lämna bakom. Men får se, har lite idéer men får se hur det blir. Ha det bäst, så länge!

alla vill till himmelen men ingen vill dö

Jag är inte död, jag bara jobbar. Så ni vet.

Da lunch of da day

grekisk sallad à la moi

skolavslutning 2010


tio saker du inte bör göra på bröllop

Igår arbetades det bröllop i tio timmar, hemkommen runt halv två på natten och är lite sliten idag. Trots att det var mycket att göra hann jag ändå analysera gästerna en aningen, en ganska stor aningen faktiskt, och har nu knatat ihop en liten lista med saker du absolut inte bör göra på bröllop. Observera att allt detta hände under gårdagen.
  1. Ha en skitigt klännning - är så synd när klänning säkerligen är svindyr
  2. Ha utväxt - i kombination med den smutsiga klänningen var halv-decimeters-randen ingen hit
  3. Snusa - inte snyggt på alla de tusen kort som fotograferna tar
  4. För höga klackar - om det är svårt att gå i klackar nykter kan jag meddela att efter några glas kan du knappt ens gå utan måste hoppa fram på något knasigt sätt
  5. Ramla på rullstolsrampen - behövs en förklaring?
  6. Ha det en regning dag - då servitrisernas hår blir förstört och det är inte vackert
  7. Hålla halvtimmes långa tal - hälften av gästerna somnar
  8. Inte ge fotograferna mat- hungriga killar = dåliga foton
  9. Vara allergisk - en sak går väl an men när du inte kan äta fisk, kött, mjölkprodukter, frukter, baljväxter. Du missar ju allt det goda!
  10. Dricka alkohol när du är gravid - ser inte bra ut

första sommarlovs inlägget

Nu ska jag njuta va det 1 656 timmars långa sommarlovet jag har framför mig, känns så himla underbart! Skolavslutning, som jag anordnade, är jag otroligt nöjd med, kändes som en bra blandning av tårar, skratt, musik, tal och fika. Mycket kramar dessutom. Sånt som jag gillar. Kvällen spenderas med mina fina vänner och just nu med sing star och senare troligen i Ekonomikum parken, om vädret tillåter. Hur det än blir kommer det vara underbart, det vet jag. Det känner jag.


mästerkocken nr 1

Har nyss lekt mästerkock, är faktiskt ganska duktig på det om jag får säga det själv. Dagen till ära, eller vadå dagen till ära? Den här dagen har varit fruktansvärd på alla sätt och vis och jag hatar den. Men i alla fall var maten god. Gjorde spagetti med choritzo-pastasås med tomatsås, basilika, oliver och rödvin. Kan det annat än lyckas? Nej!
.

hatar

Jag är helt tom inuti, huvudet värker magen är en enda stor klump och jag vill bara gråta, gråta, gråta ut allt det dumma. Varför går inte det? Jag hatar det. Jag hatar att bråka med vänner. Jag hatar att få reda på att folk ljugit och ljuger för mig. Jag hatar att inte veta hur det blir nu.

Hur tackar man den som räddat ens liv?

Det här är mitt sätt.

Körlektion

Två timmar och tjugofem minuter, sen sitter jag bredvid en vilt främmande människa som ska granska, kommentera och kritisera mig. Jag ska på körlektion. För första gången och trots att jag vet att jag kan köra bil så är jag ändå nervös. Vilt främmande människor ska inte granska och kommentera. de ska fortsätta vara vilt främmande människor, eller först lära känna och sen kritisera, om man nu någon gång ska kritisera. Inte komma in i bilden och granska det första man gör. Det funkar inte så. Jag funkar inte så. Det är läskigt. Två timmar och tjugoen minuter kvar.. 


Kommissarie Späck

Har just kommit hem efter att ha sett den nya filmen Kommissarie Späck tillsammans med Veronika, Elin, Sigrid och Åberg. Filmen? Ja hur tusan ska man beskriva den. Finns nog inget bättre ord än Galen! Helt Galen. Om det är bra eller inte vet jag inte, eller jo många skratt blev det i biosalongen men mestadels för att humorn var så himlans låg så det liksom inte går att inte skratta. Måste dock säga att skådespelarna var bra, Per Moberg som kvinnlig polischef med rött läppstift och stickning, jag började garva så fort han kom in i bild!
Låg humor var det ja..
.
Helt värd att se på bio var den inte, inte för att jag ångrar att jag gjorde det men ingen film som måste ses på bio utan går lika bra hemma i tv-soffan. Men ses det borde den faktiskt, av alla på gott humör!

det gäller att variera

Skolan är slut. Äntligen. Om det inte blir så är det bara för att jag var liiite för dålig och måste komplitera nått lite engelska verb i en text, men det ska nog inte vara någon fara. Öppnade min EDS, krumelix vi har på skolan där du får alla betyg och omdömmen och sånt, idag och skrattade/log. Två gånger. Först upptäcktes att jag fått IG, för första gången i det lilla liv jag levt. I franska nationella läsa. Ingen fara sked enligt mig. Sedan upptäcker jag att jag har fått MVG på allt jag gjort i Svenska B. Slutsats? Tur att jag bor där jag bor





ensemble c'est tout

Jag är lite ledsen. Inte mycket ledsen. Bara lite. Men fortfarande. Ledsen. En lugn kväll som denna, fina bästisen har precis åkt hem till sitt för att nanna kudden at her place. Jag är kvar. Ensam. Så himla ensam. Mitt liv går i hundra tjugo för tillfället och det som absolut inte får prioriteras bort, det jag verkligen inte vill prioritera bort. Det görs just det. Prioriteras bort. Jag pratar om vänner. Vänner. Sånna där fina saker som ger en varma, underbara kramar. Som kan vända regn till solsken. Som kan få mig att skratta. På riktigt. Så där så det gör ont i magen. Så där så det känns.
.
Varför ska det vara så? Sommarlovet börjar först om fem hela dagar. Ändå har jag redan ångest. För jag vet, jag vet att jag, hur mycket jag än vill, inte kommer få skratta så där på riktigt och kramas så där hårt som jag bara kan med mina fina, fina vänner. Jag saknar er. Jag vill inte sakna er, för jag borde inte sakna er. Ni borde vara här och krama mig. Skratta med mig. Vi borde vara ensamma; Tillsammans

me and my guitar

Har plockat fram gitarren igen och börjar klinka, det låter helt förjävligt rent utsagt. Jag som faktiskt har kunnat spelat, kanske inget sånt där proffs men några låtar var jag faktiskt bra på, i alla fall enligt mig själv. Men nej så lägger man undan den i någon månad och då är fingrarna spagetti, går inte att böja, gitarren ostämd var tjugonde sekund, och taktkänslan är väl zero ungefär. Det dumma är ju då att jag blir så trött, hur kul är det att spela när det låter hemskt? Så då vill jag sluta, fast jag vet att jag måste hålla igång för att överhuvudtaget kunna spela det allra minsta. Så får väl pina mig i några veckor, månader, år? Så kanske jag kan spela Broder Jacob, ett ackord, lite hyffsat sen? Okej nu överdriver jag, så dålig är jag inte. Bara nästan.

viva la... moi?

Frullen är uppkäkad, värsta lyx helg/snart-sommarlov varianten med kokta ägg, smoothie och nybakat bröd, namnam! Sitter nu i min ensamhet och lyssnar på Lars Winnerbäck, fina Lars Winnerbäck, medan jag försöker komma på bästa sättet att fira Sveriges Nationaldag. Den viktigaste dagen på året. Minst! Skämt åsido, jag är ingenting för det här med att älska mitt egna land och bla bla, jag älskar mig själv och andra runt omkring mig, känns som något viktigare att lägga kärleken på det. Tror därför det blir ut i solen och slarva runt med fina mamma, sen åka in på auktion för att sedan avsluta dagen med finmiddag med fingäst på besök. Annars blir det väl sitta vid flaggstången och kyssa flaggan hela dagen, för det är väl det man ska ägna en dag som denna åt? Eller?
.
jag dissar flaggan för..

fina Veronika

munkar, munkar, munkar med hål i

Idag hade jag och mamma munk-ätar-tävling, sådan där du inte får slicka dig om munnen. Jag vann!
.

studenten

Kalle tog studenten :)

Maten och tårtan var så himla goda så jag bara åt, åt, åt och åt lite till

det dracks champagne

Olle, Veronika, Pierre och Siri

en dum en

Jag ska nu berätta en liten kort historia om en dum liten flicka, en väldigt dum liten flicka. Den dumma lilla flickan skulle åka med sina vänner till Peace & love festivalen i Borlänge och skulle därför hitta det billigaste sättet att ta sig dit. Hon klickade i en resenär och fick då priset 75 kr " åh så bra, det är det billigaste och inte farligt dyrt, det kör vi på" , hon berättar för sina vänner om sin upptäckt och de bestämmer sig för att beställa tre biljetter. En vecka efter det att den lilla flickan kollade första gången, satte hon sig därför åter igen vid datorn och kollade resan. Priset hade nu stigit till nästan 300 kr för en enkelresa till Dala-staden. "Jävla, helvetes, skit" tänkte flickan då och var i fullfärd med att anskaffa nya färdmedel med hjälp av sin mamma. Tio minuter gick och flickan blev ännu mer upp-stressad. Hon kastade ett öga på dataskärmen, liksom för att försäkra sig om det hon sett var sant. Då kom hon på det. Resan var i klickad med tre resenärer, inte som en som den första gången hon tittade. Den dumma lilla flickan skrattade lite åt sig själv och blev glad över att slippa betala 300 kr för en enkel resa.
Den dumma lilla flickan var jag, för cirka 10 minuter sen.

try sleeping with a broken heart

Har precis kommit hem från studentmottagning, bilder kommer imorn, och sitter nu och trycker i mig en halv kastrull popcorn, var så himla länge sedan jag åt saltad, värmd majs så vart sugen så här på lördagskvällen. Har dock varit uppe lite för länge idag märker jag, ögonen börjar falla ihop. Shit! Redan tio över elva? Vad har det blivit med mig? Inte konstigt att jag börjar bli snurrig, jag som brukar gå och lägga mig mormors-tider.
Aja, godnatt då

Dagens

"Det är som en torkad aprikos"
.
appropå mitt kärleksliv

mitt livs historia.. eller ja.. dagens historia

Idag har verkligen varit en skön dag, inte bra, så himla mesigt ord, utan verkligen skön. Lämnade in sista uppgiften i skolan, har bara en redovisning och ett prov kvar imorgon, sen vart de chill i skolan med treorna, fina treorna, som slutar på fredag. Solen har skinit hela dagen och dagen börjades med övningskörning som gick grymt.
*
Kvällen, ännu bättre, först tacos med fina mamma med guacamole, joggingtur med sol och sjungande fåglar. Hopp in i duschen och sedan på med Grey's, som liksom var extra fint idag, inte nog med det.
Jordgubbar med glass och kaffe på det.
Idag somnar jag fint.
Fint.
Mycket fint.

nyinhandlat


RSS 2.0